Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Проводиться ІV Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України

Дата: 25.07.2024 10:33
Кількість переглядів: 76

Фото без описуЦього року проводиться ІV Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України.

 

До участі запрошуються юні художники, співаки та волонтери віком від 4 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу у 3 категоріях – малюнок (зображення українських захисників, рятувальників, лікарів та волонтерів, історичних постатей, рідного краю, традицій та сюжету пісень, з якими українці йдуть до Перемоги), фотографія (відображення волонтерських ініціатив дітей) та пісня (виконання україномовної пісні, яка береже та формує культурну спадщину українського народу).

 

Участь у конкурсі є безкоштовною.

 

Організатори конкурсу: Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» UWCF (основний організатор), Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення та Українська молодіжна правнича асамблея.

 

До оцінювання робіт конкурсантів залучаються: відомі митці, державні та громадські діячі, представники міжнародних організацій та провідних ЗМІ.

Переможці Конкурсу отримають відзнаки та цінні подарунки. В результаті Конкурсу планується проведення благодійних виставок кращих малюнків з метою допомоги дітям, які постраждали внаслідок збройної агресії рф в Україні.

 

У 2020, 2021 та 2023 роках у Конкурсі взяла участь 23 041 робота від 13403 конкурсантів з усіх областей України та української діаспори з 39 іноземних держав. Конкурс як проєкт у 2020 році визначено кращою практикою реалізації громадських ініціатив «ТОП-100» (м. Київ) та переможцем Конкурсу «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці». Малюнок однієї з переможниць Конкурсу 2021 року став макетом для поштової марки «Українська мрія», випущеної Укрпоштою у 2022 році.

 

Контактні дані Організаційного комітету: uwcfua@gmail.com, https://www.facebook.com/uwcfoundation/.

Враховуючи вищевикладене, прошу:

- сприяти розповсюдженню інформації про Конкурс, зокрема на власних Інтернет-ресурсах, у ЗМІ та серед закладів освіти, культури та інших зацікавлених осіб.

Додатки: Положення про конкурс, оголошення про Конкурс.

 

З повагою,

Директорка БФ «Об’єднання світових культур»,

Голова Організаційного комітету Конкурсу

Олена КОБЕЦЬ

 

КОР № 06.03-17/3644-01-01 від 17.07.2024

 

ПОЛОЖЕННЯ

про IV Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?»,

приурочений до Дня Незалежності України

(серед дітей з України та української діаспори різних країн світу)

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України (далі – Конкурс), проводиться Благодійним фондом «Об’єднання світових культур» разом з Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення та Українською молодіжною правничою асамблеєю (далі – Організатори).

До участі в організації Конкурсу можуть долучатися партнери (громадські організації, заклади освіти, органи державної влади та інші) на підставі рішення Голови організаційного комітету.

1.2. Основна мета Конкурсу – культурно-освітній розвиток, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання; збереження культурної спадщини Українського народу; соціальна підтримка талановитої молоді, сприяння їхній самореалізації та творчому розвитку, активне залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності, популяризація волонтерської діяльності дітей та підлітків в умовах воєнного стану.

1.3. Конкурс проводиться у трьох категоріях – малюнок, фотографія та пісня.

1.4. Учасником Конкурсу може стати будь-яка дитина віком від 4 до 18 років з України чи української діаспори різних країн світу. Вік учасника Конкурсу рахується станом на 04 серпня 2024 року.

1.5. Конкурс проходить на території України з 01 червня по 30 вересня 2024 року.

1.6. Основні етапи Конкурсу:

Перший – організація, підготовка та розповсюдження матеріалів про Конкурс (з 01 до 25 червня 2024 року);

Другий – прийом конкурсних робіт (з 01 червня до 04 серпня 2024 року включно);

Третій – оцінювання конкурсних робіт Журі Конкурсу, визначення та оголошення переможців Конкурсу (до 31 серпня 2024 року).

Четвертий – особисте нагородження переможців Конкурсу представниками Організаторів та/чи Партнерів конкурсу, або направлення дипломів та подарунків переможцям Конкурсу засобом поштового зв’язку (до 30 вересня 2024 року).

За вмотивованим рішенням Голови організаційного комітету строки та етапи Конкурсу можуть бути змінені чи частково перенесені, враховуючи дію воєнного стану в державі.

1.7. За результатами Конкурсу Організатори мають право провести виставку відібраних малюнків після отримання оригіналів робіт за окремим запитом Організаторів у окремих учасників Конкурсу.

1.8. Всі оголошення щодо етапів проведення Конкурсу Організатори конкурсу публікують на сайті та у соціальних мережах Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» за посиланнями:

Сайт: http://uwcfoundation.com/ua/

Facebook: https://www.facebook.com/uwcfoundation/

Instagram: https://www.instagram.com/uwcf_ua/

YouTube: https://www.youtube.com/@uwcf

 

2. КАТЕГОРІЇ КОНКУРСУ

2.1. Категорія «Малюнок»

2.1.1. У категорії «Малюнок» конкурсна робота має бути виконана індивідуально однією особою.

2.1.2. Конкурсні роботи у категорії «Малюнок» повинні бути виконані в довільній графічній чи живописній техніці (олівці, фломастери, пастель, фарби тощо) на форматі А4, А3 чи А2, або ж Діджитал Арт (цифрове мистецтво) та бути автентичними.

Учасник конкурсу гарантує, що Конкурсна робота (малюнок) раніше не брала участі в будь-яких конкурсах.

2.1.3. Разом із малюнком надається його описання, а саме: назва малюнку, техніка виконання, коротке описання зображеного на малюнку.

2.1.4. Номінації в категорії «Малюнок» (графічна, живописна техніки – розподіл за віком, Діджитал Арт):

 Перша Молодша група (від 4 до 6 років);

 Друга Молодша група (від 7 до 10 років);

 Середня група (від 11 до 14 років);

 Старша група (від 15 до 18 років);

 Діджитал Арт (без вікового розподілу).

 

2.1.5. Учасник Конкурсу в категорії «Малюнок» може обрати, але не обов’язково, одну з тематик конкурсної роботи, а саме:

 «Нащадки славних козаків» - на малюнку зображуються українські захисники, їхні героїчні вчинки та подвиги;

 «Герої без зброї» - на малюнку зображуються рятувальники, лікарі, енергетики, комунальники, волонтери, вчителі тощо, які своєю діяльністю під час повномасштабного вторгнення наближають перемогу України;

 «Історична постать України» - на малюнку зображуються особистості (військові, політичні, культурні, громадські діячі тощо), які зробили в минулому чи роблять наразі значний внесок у формування української державності, здобуття та захист незалежності, суверенітету та виборюють перемогу України;

 «З піснею до Перемоги» - на малюнку зображується сюжет пісні українського виконавця/-ів, яка стала популярною під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, підтримує моральний та бойовий дух українців, описує події сьогодення тощо.

 «Рідний край» - на малюнку зображуються місця (природа чи архітектура), які є візитівкою села, селища, міста, району чи області, в якій наразі мешкає учасник Конкурсу, чи мешкав до початку війни та був вимушений виїхати;

 «Українські традиції» - на малюнку зображуються українські культурні традиції, побут, страви, ремесла тощо;

 Інша тематика конкурсної роботи в рамках загальної теми конкурсу «Що для мене Україна?»

 

2.1.6. Оригінал Конкурсної роботи – малюнка має бути у наявності в учасника Конкурсу. Конкурсанти зобов’язуються зберігати оригінали Конкурсних робіт до завершення всіх етапів Конкурсу, тобто до 30 вересня 2024 року. Організаційний комітет Конкурсу після оголошення результатів Конкурсу має право запросити оригінал Конкурсної 

роботи для її участі у благодійних виставках та / чи інших благодійних заходах. Витребуваний оригінал Конкурсної роботи конкурсанту не повертається.

2.2. Категорія «Фотографія»

2.2.1. У категорії «Фотографія» учасниками можуть бути одна дитина чи група дітей, зокрема клас, гурток, колектив тощо.

2.2.2. Категорія «Фотографія» не має окремих номінацій та вікового розподілу.

2.2.3. На фотографії (конкурсній роботі) має бути відображено волонтерську ініціативу, направлену на допомогу українським військовим, переселенцям, постраждалим внаслідок війни, тваринам тощо, яку самостійно реалізувала дитина / група дітей або основною, вагомою частиною команди якої була дитина / група дітей.

2.2.4. Разом із фото надається описання (до 5 речень) зображеної волонтерської ініціативи, а саме: її назва (у разі наявності), в чому полягала волонтерська ініціатива, ким, де, коли і для кого вона проводилася, кому і як в її результаті допомогли.

2.3. Категорія «Пісня»

2.3.1. У категорії «Пісня» конкурсна робота має бути виконана сольно, дуетом, музичним гуртом, колективом чи хором.

2.3.2. У категорії «Пісня» конкурсною роботою є відеозапис власного виконання україномовної пісні: кавер-версії відомої пісні, попурі українських пісень чи авторської пісні, яка відповідає загальній тематиці конкурсу. Учасники Конкурсу можуть виконати пісню під музичний супровід (фонограму, акомпанування на музичному/-их інструменті/-ах) чи а капела.

Учасники Конкурсу у категорії «Пісня» можуть виконати:

 українську народу пісню;

 українську пісню, яка стала легендарною, культовою;

 українську пісню часів незалежності, яка відповідає загальній тематиці конкурсу (про любов до Батьківщини, рідного краю, домівки, родини тощо);

 українську пісню, яка стала популярною під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, підтримує моральний та бойовий дух українців, описує події сьогодення тощо;

 попурі українських пісень, зазначених вище;

 авторську пісню, яка відповідає загальній тематиці конкурсу.

 

2.3.3. Разом із відеозаписом виконання пісні надається наступна інформація: назва пісні, автор/-и її слів і музики, її виконавець, рік виходу пісні, цікавий факт про пісню (у разі наявності).

2.3.4. Номінації в категорії «Пісня» (сольне виконання та дует – розподіл за віком учасників, колективне виконання – тріо, квартет, гурт, хор, музичний колектив):

 Молодша група – соло, дует (від 4 до 10 років);

 Середня група – соло, дует (від 11 до 14 років);

 Старша група – соло, дует (від 15 до 18 років);

 музичний колектив – тріо, квартет, гурт, хор тощо (без вікового розподілу).

 

3. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

3.1. Загальне керівництво Конкурсом здійснює Організаційний комітет, персональний склад якого затверджується Благодійним фондом «Об’єднання світових культур».

3.2. До Організаційного комітету можуть входити представники Організаторів Конкурсу, представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, приватних компаній, закладів освіти, засобів масової інформації та інші зацікавлені особи.

Організаційний комітет може створювати регіональні організаційні комітети або призначати уповноважених осіб.

 

3.3. Участь у роботі Організаційного комітету та інших осіб, залучених Організаційним комітетом та/чи Організаторами, здійснюється на громадських засадах.

3.4. Організаційний комітет забезпечує організаційну, методичну та іншу підтримку проведенню Конкурсу.

4. ПОРЯДОК ПОДАННЯ КОНКУРСНИХ РОБІТ

4.1. На Конкурс у категорії «Малюнок» подаються індивідуально підготовлені конкурсні роботи, у категоріях «Фотографія» і «Пісня» подаються індивідуально підготовлені та колективні роботи. Конкурсні роботи повинні бути пов’язані з загальною темою Конкурсу та відповідати запропонованим згідно категорій тематикам, зазначеним у пунктах 2.1.5, 2.2.3. та 2.3.2. цього Положення.

4.2. У категорії «Малюнок» один учасник Конкурсу має право подати не більше 2 (двох) конкурсних робіт на одну чи дві різні тематики, в одній чи двох номінаціях (1 –графічна, живописна техніки – розподіл за віком, 2 – Діджитал Арт).

У категорії «Фотографія» один учасник Конкурсу (одна дитина чи група дітей) має право подати не більше 5 (п’яти) конкурсних робіт, які відображають 1 (одну) волонтерську ініціативу, яку самостійно реалізував учасник Конкурсу або був основною, вагомою частиною її команди.

У категорії «Пісня» один учасник Конкурсу має право подати 1 (одну) конкурсну роботу на одну із запропонованих тематик.

4.3. Авторами конкурсних робіт можуть були лише учасники Конкурсу – діти віком від 4 до 18 років. Конкурсні роботи не повинні порушувати авторські права інших осіб. У разі виявлення плагіату чи порушення пункту 4.3. цього Положення на будь-якому етапі конкурсу, за вмотивованим рішенням Організаційного комітету роботу буде вилучено з участі в Конкурсі, а учасника – дискваліфіковано. Відповідальність за порушення авторських прав третіх осіб несе учасник Конкурсу та його законний представник.

4.4. Конкурсні роботи подаються на Конкурс виключно в електронному форматі. Конкурсна робота у категоріях «Малюнок» і «Фотографія» має бути відсканована чи якісно сфотографована у форматі jpg, jpeg, png. У категорії «Пісня» виконання пісні учасником Конкурсу має бути зняте на відео без сторонніх звуків та рівним зображенням.

Конкурсна робота разом із заявкою (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта, дати народження, контактного телефону, електронної адреси, місця проживання, контактної інформації законних представників, назви номінації, назви конкурсної роботи та її короткого описання – дивитися пункти 2.1.3, 2.2.4 та 2.3.3. розділу 2 цього Положення) подається до Організаційного комітету, шляхом її завантаження та заповнення спеціально створеної GOOGLE-форми, розташованої за посиланням: https://forms.gle/ice8YN2A9a1mjFyAA, дотримуючись всіх зазначених в ній вказівок.

4.5. Все листування між учасниками Конкурсу та Організаційним комітетом щодо організації та проведення Конкурсу здійснюється виключно електронною поштою за адресою: konkurs@uwcfoundation.com

4.6. Організатори конкурсу мають право запросити оригінал Конкурсної роботи у категорії «Малюнок» у учасника Конкурсу, роздрукувати Конкурсну роботу у категорії «Фотографія» з метою оформлення та проведення виставки, а також використати Конкурсну роботу чи її частину у категорії «Пісня» з метою створення відео про Конкурс, попурі пісень учасників Конкурсу. У разі ухвалення рішення Організаторами конкурсу про проведення виставки відібраних робіт учасників Конкурсу, один з Організаторів звертається до конкурсанта з окремим запитом про надіслання оригіналу Конкурсної роботи, в якому зазначаються спосіб доставки, поштова адреса та контактні дані одержувача.

4.7. Подаючи конкурсну роботу, учасники Конкурсу зобов’язуються попередньо погодити свою участь у Конкурсі зі своїми законними представниками.

Організаційний комітет та Організатори вважають, що учасники Конкурсу та їхні законні представники, заповнивши GOOGLE-форму та завантаживши у ній конкурсні

роботи, надають свою згоду, згідно чинного законодавства України, на обробку, збір та розповсюдження відповідної інформації, зокрема персональних даних, погоджуються на безоплатну демонстрацію конкурсних робіт, розміщення конкурсних робіт на виставках, у мережі Інтернет та ЗМІ; ознайомлені з цим Положенням та погоджуються з його умовами та визнають результати Конкурсу.

4.8. Рецензії (відгуки) на конкурсні роботи, які беруть участь у Конкурсі, не видаються.

5. ОЦІНЮВАННЯ РОБІТ, ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ

5.1. Організаційний комітет передає конкурсні роботи, подані без порушення правил участі у Конкурсі, членам журі Конкурсу.

5.2. Персональний склад журі Конкурсу затверджується Організаційним комітетом Конкурсу.

5.3. Членами журі Конкурсу можуть бути: митці, представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, закладів освіти, ЗМІ, громадські діячі та інші зацікавлені особи.

5.4. Журі Конкурсу визначає переможців у кожній категорії та номінації.

За рішенням Організаційного комітету можуть бути запроваджені окремі номінації чи Спеціальні відзнаки.

5.5. Переможцям Конкурсу вручається Диплом переможця. За рішенням Журі, узгодженим з Організаційним комітетом, деякі учасники, які не потрапили до складу переможців, можуть бути нагороджені Спеціальною відзнакою.

Дипломи підписуються головою організаційного комітету та головою журі Конкурсу.

5.6. За рішенням Голови організаційного комітету нагородження переможців Конкурсу може проводиться в урочистій обстановці або способом відправлення диплому та подарунка поштою.

5.7. Результати Конкурсу опубліковуються в мережі Інтернет на ресурсах Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» за посиланнями, зазначеними у пункті 1.8. цього Положення.

5.8. Диплом учасника Конкурсу видається в електронному форматі за окремим запитом на електронну пошту за адресою: konkurs@uwcfoundation.com , надісланим ПІСЛЯ оголошення результатів Конкурсу. Диплом учасника Конкурсу надсилається у відповідь на лист із запитом.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора