Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Співдружність країн - запорука довірливих та вигідних відносин. Працюємо задля Перемоги!

Дата: 30.04.2024 14:08
Кількість переглядів: 42

Фото без описуГолова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський та начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Ірина Старенька зустрілися з представниками бізнесу Латвії.

Відбулася конструктивна зустріч під час якої начальник районної військової адміністрації Ірина Старенька та директор управління фермерськими господарствами Латвії Гіртс Круміньш підписали Меморандум про співпрацю, який передбачає роботу експертних груп, проведення консультацій та реалізацію окремих проєктів у сфері сільського господарства.

 

Директор управління фермерськими господарствами Латвії Круміньш Гіртс, виступаючи під час підписання Меморандуму, підкреслив, що латвійський народ твердо вірить у справедливу перемогу українців, тому, окрім підтримки  ЗСУ і надання благодійної допомоги, налагоджує співпрацю на перспективу, спрямовану на відновлення та розвиток післявоєнної України.

- Ви неймовірний народ, який своєю вірою і своєю єдністю у протистоянні ворогові демонструє усьому світові справжню силу. І для нас велика честь підтримувати вас у цій справедливій боротьбі, - підкреслив Алвіс Лукша - перекладач делегації, військовий-доброволець латвійського походження, який від початку повномасштабного вторгнення став на захист незалежності української державності.

 

Василь Зеленський подякував представникам Латвійської Республіки за допомогу та виразив сподівання  на подальшу плідну співпрацю.

-Для нас важливим є ваш візит на нашу Білоцерківську землю. Ми пишаємося своїм краєм, хочемо про нього розповідати, показувати його та ділитися своїм досвідом.

Фото без описуОсобисто мав змогу познайомитись з когортою успішних представників бізнесу Латвії та пожати руку Алвісу Лукші -  латвійському добровольцю, який з першого дня війни разом із нашими славними ЗСУ бере участь у бойових діях, захищаючи українські землі. За цей час Алвіс був поранений, він вивчив досконало українську і вільно розмовляє нею. Щиро вірю, що українська мова не лише об’єднує людей в одне ціле, в один народ, її краса та сила ще пригорнуть до себе мільйони сердець.

В рамках робочого візиту, латвійська делегація, до складу якої входили   член правління компанії «Каравела» Андріс Біт, член правління компанії «Стига Р.М.» Андріс Рамоліньш, член правління компанії «MG Baltic» Яніс Плявіньш, член правління компанії «EJ Tehnika» Елвіс Джейкобсон,  менеджер логістики фермерських господарств Латвії  Карл Сакс, директор компанії «Everest Baltic SIA» Марекс Лацис провели робочу зустріч із керівництвом Білоцерківського району та ознайомилися з діяльністю кількох сільськогосподарських і переробних підприємств Білоцерківщини.

 

Учасники зібрання вірять в однозначну перемогу України над росією, повноправне приєднання України до євроатлантичної спільноти через членство у Європейському Союзі. Учасники докладатимуть усіх зусиль для досягнення миру.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора