Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Білій Церкві відкрито персональну виставку Ольги Краюхіної «Дорога життя»

Дата: 03.04.2024 08:45
Кількість переглядів: 46

Фото без опису2 квітня Білоцерківський краєзнавчий музей відкрив свої двері для мешканців і гостей Білоцерківського району на персональну  виставку робіт заслуженої майстрині народної творчості України, керівника студії декоративно-ужиткового мистецтва «Червона калина» Ольги Краюхіної «Дорога життя».

Народне мистецтво, народні традиції – це складова частина культури народу, яка передається від покоління до покоління і зігріває душу, бо несе з собою, як кров, животворящу силу духу, нездоланну енергію і любов до своєї землі, до України.

Вироби народного мистецтва зроблені руками нашої землячки, чарівною силою створили диво – виставку, яка вразить кожного, хто хоч поглядом доторкнеться до експозиції виставкової зали. А подивитись є на що: авторка власної техніки бісерної мозаїки, в якій виконує ікони, натюрморти, портрети, створюючи кольоровий стереоскопічний ефект.

Усіх, хто знайомий з творчістю Ольги Краюхіної, вражає її талант. Через  її студію пройшло більше 100 вихованців, іхні роботи були представлені не тільки в Україні, а й поза її межами. Свою майстерність і талант Ольга Миколаївна передає своїм нащадкам. Діти її, а також онуки – дуже творчі люди. У такій родині просто і не може бути по-іншому. Сьогодні внук Артем замість бісеру взяв до рук зброю і боронить Українські землі в лавах ЗСУ, Олексій грає на бандурі, а донька Олена плете іграшки.

Депутатка Білоцерківської районної ради Світлана Бойко особисто побувала на виставці та виразила слова щирої подяки за талант, мудрість життя, творчість майстрині. За дорученням голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського вручила Ользі Краюхіній Почесну грамоту Білоцерківської районної ради.

До привітань долучилася ще одна депутатка районної ради Наталія Болобан. На захід вона прийшла зі своїми вихованцями, учнями Фурсівської школи. Саме такі заходи несуть в широкий світ мистецтво нашого багатонаціонального народу, зберігають традиції рідного краю. Творчість земляків лине від серця до серця та єднає нас в ім’я щасливого майбутнього України.

 

Привітав землячку голова Фурсівської громади Сергій Шаравара. Саме за його сприяння проходить ця виставка.

Очільниця  КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей» Оксана Афанасьєва, звернулася до гостей з вітальним словом, наголосивши, що заклад культури має за честь приймати у своїх стінах талановитих майстрів Білоцерківщини. Побажала успіху і позитивних відгуків від глядачів та визнання творчості  майстрів. Усім нам побажала миру і перемоги.

Виставка буде проходити 3-16 квітня 2024 року з 9.00 по 18.00 щодня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора