Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Підсумки роботи в 2023 році розглянули під час чергової сесії Білоцерківської районної ради

Дата: 14.03.2024 15:11
Кількість переглядів: 96

Сьогодні, 14 березня,  під головуванням очільника Білоцерківської районної ради Василя Зеленського відбулося дев’ятнадцяте засідання сесії Білоцерківської районної ради VIІI скликання.

На пленарне засідання прибуло 30 депутатів. Пам’ять усіх борців за гідність, свободу та незалежність України  вшанували хвилиною мовчання.

У ході пленарного засідання було розглянуто 19 питань порядку денного, які були детально опрацьовані попередньо  на постійних комісіях районної ради.

Участь у засіданні взяли начальник Білоцерківської РВА Ірина Старенька, керівники структурних підрозділів РДА та очільники Білоцерківської окружної прокуратури Михайло Римар і районного управління поліції Михайло Пелех.

Перед початком засідання депутати Білоцерківської районної ради відзначили День українського добровольця, нагородивши грамотами та подяками заслужених колег.

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський вручив Почесні грамоти Білоцерківської районної ради депутату, майору 1-шої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка «Буревій» Володимиру Бабенку, реабілітологам - Артему та Іллі Полонським; Благочинному Білоцерківського району Української Помісної Православної церкви протоієрею, капелану ЗСУ Миколі Гопайничу; волонтеру Олегу Бойку за плідну співпрацю з органами місцевого самоврядування, спрямовану на забезпечення першочергових потреб військових.

Естафету вручення відзнак перейняв Володимир Бабенко. Він за дорученням командира 1-шої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка «Буревій» вручив подяки депутатам за підтримку й допомогу бійцям бригади.

Депутати вирішили звернутися до Президента України через Київську обласну державну адміністрацію з клопотанням Білоцерківської районної ради про присвоєння звання Герой України Марченку Олександру Олександровичу (посмертно).

Далі приступили до обговорення питань.

Про стан законності, боротьби із злочинністю та результати діяльності на території Білоцерківського району за 2023 рік звітував перед депутатами  керівник Білоцерківської окружної прокуратури Київської області  Римар Михайло Орестович.

Пелех Михайло Іванович, начальник Білоцерківського РУ ГУ НП України в Київській області на розгляд депутатам представив  інформацію Білоцерківського районного управління поліції про стан правопорядку на території Білоцерківського району та заходи, які вживалися щодо попередження правопорушень за 2023 рік.  Відповів на ряд питань, які порушували депутати.

Депутати районної ради позитивно оцінили роботу правоохоронних органів та подякували їм.

Під час засідання підбили підсумки роботи та виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району в 2023 році. Ірина Старенька ознайомила депутатів з основними пріоритетами та досягненнями району за минулий рік.

Депутати делегували Білоцерківській районній державній адміністрації ряд повноважень районної ради, затвердивши відповідну Програму.

Також депутати районної ради прийняли звіти про виконання низки районних цільових програм та внесення змін до деяких із них.

Ключовими питаннями порядку денного засідання став розгляд виконання низки районних програм, які стосувалися:
-   соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківського району у 2023 році;

-    забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури Білоцерківського району на 2023 рік;

- підтримки заходів територіальної оборони на території Білоцерківського району;
- реалізації заходів, пов’язаних з виконанням судових рішень та інших зобов’язань, які виникли в зв’язку з реорганізацією та ліквідацією районних адміністрацій та установ;

- відшкодування витрат за надані пільги окремим категоріям громадян Білоцерківського району, що ввійшли до складу Білоцерківського району, гарантованих державою;

- фінансового забезпечення виконання та реалізації повноважень Білоцерківської районної державної адміністрації; тощо.

 

За підсумком розгляду та обговорення питань порядку денного було затверджено звіти та прийнято низку відповідних рішень.

Депутати укомплектували склад постійних комісій.

 

Голова ради Василь Зеленський подякував депутатам за ефективну роботу та висловив сподівання, що завдяки тісній співпраці районної  ради, райдержадміністрації, територіальних громад району ми зможемо покращити показники соціально-економічного розвитку Білоцерківщини за результатами  2024 року, мати більше можливостей щодо підтримки військових частин ЗСУ.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора