Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Білоцерківщина вивчає досвід своїх колег з метою створення надійного прихистку для ВПО

Дата: 07.03.2024 09:52
Кількість переглядів: 52

Фото без описуЗапозичення досвіду у створенні та функціонуванні місць компактного поселення для внутрішньо переміщених осіб, які втратили своє житло або переїхали з окупованих територій, – такою була основна мета поїздки представників Білоцерківської міської територіальної громади в Ірпінь, Гостомель, Бучу та село Тарасівка.

Члени робочої групи, до якої  входили депутати  Білоцерківської міської ради та представники Ради з питань ВПО, оглянули модульні містечка, що були облаштовані за рахунок спонсорської допомоги, ознайомилися з умовами проживання переселенців, особливостями утримання наданого їм житла, організацією побуту, а також проблемними питаннями та перспективами подальшого використання кожного з видів тимчасового помешкання для внутрішньо переміщених осіб після завершення війни тощо.   

Учасники поїздки поспілкувалися з представниками органів місцевого самоврядування, менеджерами та жителями поселень. Секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб підкреслив, що Біла Церква, на щастя, значно менше постраждала, ніж північні регіони Київщини, проте громаді доцільно використати досвід колег і  скористатися державними програмами, спрямованими на поліпшення житлового фонду – гуртожитків, житлових приміщень, які можна задіяти як місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

Більш детально історії жителів модульних містечок, опис умов їхнього проживання та враження представників Білоцерківської громади від побаченого читайте ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора