Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили ключові питання забезпечення належного рівня життєдіяльності району та захисту цивільного населення

Дата: 16.01.2024 08:06
Кількість переглядів: 53

Фото без описуНачальник Білоцерківської РВА Ірина Старенька провела робочу нараду з керівниками правоохоронних, силових та контролюючих структур, під час якої обговорили ключові питання забезпечення належного рівня життєдіяльності району та захисту цивільного населення.
У засіданні наради взяв участь голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський.

Очільники профільних відомств доповіли керівнику району про безпекову та криміногенну ситуацію в регіоні.

Як зазначив начальник районного управління поліції Михайло Пелех, впродовж звітного періоду надзвичайних ситуацій на Білоцерківщині не зафіксовано.

Ускладнень на автошляхах району вдалося уникнути завдяки організації належної роботи дорожніх служб та співпраці з патрульною поліцією. Натомість має місце значна кількість дорожньо-транспортних пригод, викликаних перевищенням норм швидкісного режиму та недотриманням інших правил дорожнього руху, серед яких і водіння транспортного засобу у стані алкогольного сп’яніння. Впродовж минулого тижня запротокольовано 24 таких випадки. Вражаючими є факти виявлення нетверезих водіїв серед жінок. Зважаючи на появу такої негативної тенденції, правоохоронці посилили профілактичні та застережні заходи.

Посилену профілактичну роботу серед населення впродовж минулого тижня проводили й рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Головний акцент під час зустрічей з жителями громад району було зроблено на дотриманні правил безпеки під час сигналів тривоги, алгоритму дій у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, особливості  поводження на льоду та неприпустимості  порушень протипожежних правил.

Про це начальнику РВА доповів заступник очільника районного управління ДСНС Микола Маслюк. Проте навіть при такій інтенсивній застережній діяльності не вдалося уникнути трагічних випадків на водоймах району та в оселях і службових приміщеннях.

Необачна поведінка окремих осіб та вперте ігнорування елементарними протипожежними правилами призвели до пожеж – впродовж минулого тижня рятувальники 22 рази виїжджали на виклики, проте не завжди вдалося врятувати приміщення, де відбулися загоряння. На жаль, не обійшлося й без жертв. Зважаючи на подальше утримання холодної погоди, працівники районного управління ДСНС продовжують проводити роз’яснення протипожежних правил серед  жителів району та посилюють профілактичні заходи в закладах освіти Білоцерківщини.

За підсумками наради начальник Білоцерківської РВА Ірина Старенька дала керівникам правоохоронних, силових та контролюючих структур низку доручень та рекомендацій з метою запровадження дієвих заходів з підвищення рівня безпеки цивільного населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора