Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського про свою діяльність у 2023 році

Дата: 20.12.2023 12:12
Кількість переглядів: 123

Фото без описуШановні жителі Білоцерківського району!

Шановні депутати!

Стаття 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає щорічний звіт голови районної ради про свою діяльність. Тому я, як голова Білоцерківської районної ради, доповідаю про проведену роботу та діяльність ради восьмого скликання за період 2023 року.

Районна рада, як колегіальний орган, представляє спільні інтереси територіальних громад Білоцерківського району. Тому все, що зроблено за звітний період, у цей непростий час, є результатом колективної праці кожного депутата, сесійної діяльності, роботи виконавчого апарату районної ради у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування рад, більшість із яких мають своїх представників у районній раді. Результати діяльності голови районної ради визначаються ефективністю роботи колективу представницького органу в цілому і кожного депутата зокрема.

Саме від цього залежать результати наших спільних зусиль та оцінка їх виборцями.

До районної ради обрано 54 депутати. У звітний період їхню діяльність характеризувала конструктивна співпраця, взаємна вимогливість, доброзичливість, налаштованість на продуктивну роботу і націленість на конкретний результат.

Робота районної ради проводилась відповідно до Конституції, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», Регламенту, рішень та плану роботи районної ради, інших діючих нормативних актів, які визначають повноваження органів місцевого самоврядування.

Незважаючи на різні політичні уподобання й розбіжності, депутати працювали злагоджено, без політичного протистояння.

У районній раді утворені та зареєстровані чотири депутатських фракцій - ПП «Слуга народу», ПП«За майбутнє», ПП«Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», ВО «Свобода».

Політичні партії: «Європейська  солідарність», «Сила і Честь» «Наш край» не мають фракцій в районній раді.

Відповідно до вимог статті 46  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» районна рада  проводить свою роботу  сесійно. Сесійна діяльність складається з пленарних засідань ради, а також засідань постійних комісій. Усі питання діяльності районної ради, рішення та протоколи сесій, розпорядження, протоколи поіменних голосувань депутатів районної ради оприлюднюються на офіційному сайті районної ради.

За 2023 рік проведено 4 засідання сесій. На них розглянуто 51 питання та прийнято 50 рішень.

За змістом прийняті рішення можна класифікувати на групи за такими основними напрямами:

- з питань регулювання комунальної власності – 14;

- з питань бюджету, фінансів – 3;

- з питань заслуховування інформації правоохоронних органів – 3;

- з питань заслуховування звітів про виконання програм – 8 та ряд інших питань.

Щодо роботи постійних комісій мені приємно вам доповісти сьогодні, що засідання проходили і проходять на високому рівні, депутатами продуктивно обговорюються всі питання та  вносяться слушні пропозиції.

Робота в постійних комісіях є переконливим свідченням активної позиції депутатів.

Згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» надійшло 23 запити від юридичних, фізичних осіб та об’єднань громадян і на всі запити, відповідно до термінів визначених законом, надано відповіді.

В діяльності голови районної ради та виконавчого апарату районної ради значне місце посідає робота з документами. За звітній період до районної ради надійшло листів, звернень юридичних осіб – 260 документів. Всі розглянуті в установленому порядку та надано відповіді чи інформації з порушених питань.

За 2023 рік  достроково припинили повноваження депутати районної ради:

Падалка Олександр Миколайович, Савчук Василь Петрович, Борзенко Ірина Юріївна, Осадчий Іван Григорович від політичної партії «Європейська Солідарність», Овдієнко Маріанна Олександрівна від політичної партії «ВО Батьківщина, Санін Володимир Миколайович, Федорчук Володимир Володимирович, Бондар Богдан Іванович– позапартійні, Ткаленко Марина Василівна, Ткаленко Євген Михайлович – від політичної партії «Сила і Честь».

Білоцерківська районна територіальна виборча комісія повинна визначити наступних за черговістю кандидатів у депутати.

Нагадаю, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій» від 17 листопада 2020 року № 1009-IX  комунальне майно спільної власності територіальних громад району, що знаходилось в управлінні районних рад, було передано у власність територіальних громад району. Повноваження районних рад стали суттєво обмеженими.

Мізерні надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України до  Білоцерківського районного бюджету не забезпечують реальну потребу фінансування не лише районних програм, але й обов’язкових виплат та суттєво впливають на забезпечення ефективної та якісної роботи районної ради та виконавчого апарату.

Не можу обійти питання роботи виконавчого апарату. Виконавчий апарат Білоцерківської районної ради будує свою роботу на принципах законності і гласності, колегіальності і плановості, поєднанні місцевих і державних інтересів, здійснює функції і повноваження відповідно до норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту районної ради, Положення про виконавчий апарат, Положення про відділи та посадові інструкції.

На офіційному сайті районної ради регулярно публікуються розпорядження голови районної ради, матеріали про пленарні засідання, проекти рішень, прийняті рішення, результати поіменних голосувань.

Разом із виконавчим апаратом ми прагнемо організувати свою роботу так, щоб рада повніше і ефективніше виконувала свої обов’язки. Діяла послідовно, зосереджено із врахуванням інтересів наших виборців та сьогодення. Мною проводився прийом громадян не лише у чітко визначені дні згідно з графіком, але й при необхідності щоденно.

Як голова районної ради я беру участь у засіданнях районної військової адміністрації, нарадах із керівниками підприємств, організацій, установ, на яких вирішуються різноманітні питання, зокрема і питання підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в районі. Організував на полігоні заняття з вивчення прийомів тактичної медицини для представників органів місцевого самоврядування району.

Для Білоцерківської районної ради 2023 рік був роком виживання через відсутність фінансового ресурсу для забезпечення життєдіяльності районної ради. Завдяки невизначеності дохідної частини, районний бюджет практично не наповнювався.

Коштів хватало лише для виплати заробітної плати перед вивільненими співробітниками виконавчої влади.

Особисто шукав шляхи для виділення додаткових субвенцій для утримання апарату районної ради як в цьому році так і в наступному.

Сьогодні обласні й районні ради позбавлені лобістської підтримки у центральних органах влади і не представлені колегіальним виразником позиції у процесі формування регіональної політики, хоча повинні були б очолити цей процес, адже йдеться про наступний етап реформи децентралізації.

Тож, я долучився до активної роботи в Асоціації районних та обласних рад, від Київської області делегований на З’їзд Асоціації, в результаті – обраний віце президентом Асоціації з економічних питань. Разом із колегами по Асоціації вирішуємо найбільш нагальні для органів місцевого самоврядування проблеми і визначаємо першочергові завдання оновленої Української Асоціації районних та обласних рад.

Незважаючи на дуже складну соціально-економічну ситуацію в Україні, адже в країні йде війна, можу відповідально і з приємністю сказати, що динаміка розвитку Білоцерківського району позитивна.

На території району діють 13 територіальних громад. За цей час була проведена значна робота як органів місцевого самоврядування так і виконавчої влади. Це підтверджує і такий важливий інтегрований показник, як суттєве надходження до бюджетів місцевих громад району Громади демонструють свою самодостатність.

У цьому вбачаю і нашу заслугу.

 

Судіть самі. Обсяг реалізованої промислової продукції Білоцерківського району за січень – вересень 2023 року становить більше 20 млрд.грн. Найбільше зростання об'ємів спостерігається у підприємств харчової промисловості та у добувній галузі.

У цьому році працювали усі 5 цукрових заводів Білоцерківського району. Після планового капітального ремонту поновили виробництво ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів», ТОВ «М’ясопереробне підприємство «Агроторговий дім» м. Тараща.

Станом на 01.10.2023 року до Білоцерківського району релоковано 12 підприємств, які здійснюють діяльність в машинобудуванні, виробництві опалювальних котлів, харчовій промисловості тощо.

Робота індустріальних парків, створення яких є пріоритетом Програми діяльності уряду, Програми соціально-економічного розвитку області та району на 2023 рік, свідчить про зростання індексу ділової активності та сприятливий інвестиційний клімат у Білоцерківському районі в 2023 році.

Білоцерківський район має значну кількість екпортно орієнтованих підприємств, які працюють на території Білоцерківської, Сквирської та Рокитнянської громад.

Підприємства громади здійснюють зовнішньоторговельні операції з партнерами близько 80 країн світу. Середньорічні обсяги експортних операцій по Білоцерківському району сладає близько 300 млн.грн.

З метою підтримки відновлення та розвитку економіки країни в місті Біла Церква проходив  бізнес-форум «Економіка, яку не зупинити».

 

Аграрний сектор є одним з основних бюджетоутворюючих секторів національної економіки. В сільськогосподарських підприємствах усіх форм власності продовжується підвищення продуктивності дійного стада, яйценоскості птиці, середньодобових приростів, відтворення стада.

Всього в районі обліковується 74 тис. штатних працюючих осіб.

Найвищі заробітні плати виплачуються на підприємствах: з виробництва фармацевтичних препаратів 33905 грн.; лісового господарства 18245 грн.; виробництва хімічної продукції 17344 грн.

Найнижчі заробітні плати виплачуються на підприємствах: туристичні агенства 4332 грн.(неповна зайнятість); рибного господарства 5415 грн. ;текстильного виробництва 6038 грн.

У Білоцерківському районі продовжується реалізація інвестиційних проектів в агропромисловому комплексі:

-в м. Тараща компанія ТОВ «Мʼясопереробне підприємство «Агроторговий дім»;

-Будівництво забійного цеху в с. Мала Антонівка, Узинської ТГ ТОВ «Антонівський м’ясокомбінат.

-Реконструкція комплексу по відгодівлі свиней на 1800 гол. СП «Петрівське» с.Юшків ріг Таращанська ТГ.

-Будівництво 2-ї черги тваринницького комплексу в с. Степове Таращанської ТГ ТОВ «Аграрний інвестиційний союз».

-Реконструкція існуючих та будівництво нових будівель і споруд молочної ферми в с. Гайворон Володарської ТГ ПП "Агрофірма" Розволожжя".

-Реконструкція тваринницького комплесу в с. Гайок Білоцерківської ТГ ТОВ «Еліта».

-Будівництво молочно-товарного комплексу в с. Лобачів Володарської ТГ ТОВ «Пролісок». Проектна потужність 1500 гол. Вартість робіт 120 млн.грн.

-В Тетіївській громаді в с. Степове проект "Битва Агротитанів" зібрав аграріїв з усієї країни, щоб протестувати надсучасну та високопродуктивну техніку для сільського господарства .

 

Освіта. У районі функціонує 325 закладів освіти різного типу: 154 загальних закладів середньої освіти, де протягом поточного року навчається 41367 учнів, в т.ч. 1019 дітей ВПО, 26 філій (983 учні, в т.ч. 24 дітей ВПО), 125 закладів дошкільної освіти (4261 вихованець, в т.ч. 152 діти ВПО), 20 позашкільних закладів (1699 учнів), 12 інклюзивно-ресурсних центрів (навчанням охоплено  було 624 учні, з них 152 діти ВПО).

Здійснено реєстрацію 60 ліцеїв. З них: 4 ліцеї, як самостійні юридичні особи, 9 ліцеїв-гімназій, 31 ліцей-гімназія з початковою школою, 16 ліцеїв-гімназій з початковою школою та довкіллям.

В усіх громадах проведені заходи, необхідні для організованого початку 2023/2024 навчального року, зокрема, шляхом реалізації державної політики та неухильного дотримання вимог законодавства України у сфері цивільного захисту населення в закладах освіти.

Розроблено та профінансовано громадами 18 проєктно-кошторисних документацій для будівництва/капітального ремонту об’єктів цивільного захисту закладів освіти.

Протягом року в освітніх закладах району облаштовано 21 «Клас Безпеки» в 11 громадах, дитячі майданчики, тренажерні зали, класи з хореографії, громади отримали 18 нових шкільних автобусів.

Медицина. Структура галузі становить: лікарень – 13, центрів первинної медико-санітарної допомоги 3, які включають в себе 24 амбулаторії загальної практики та сімейної медицини, амбулаторій загальної практики та сімейної медицини – 51, фельдшерсько-акушерських пунктів – 126, фельдшерських пунктів – 38, пунктів невідкладної допомоги - 1, медичних амбулаторій – 1, пунктів тимчасового базування – 14, відділення для надання реабілітаційної допомоги – 1, закладів обласного підпорядкування – 7, інших – 5.

Шість громад отримали та встановили платформи супутникового інтернету Starlink системи у медичних закладах: КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №1», КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №2», Київська обласна дитяча лікарня №2 (Білоцерківська ТГ), КНП «Рокитнянська багатопрофільна лікарня» Рокитнянської селищної ради (Рокитнянська ТГ), КНП СМР «Сквирська Центральна міська лікарня» (Сквирська ТГ), КНП «Ставищенська лікарня» (Ставищенська ТГ), КНП ТМР «Таращанська міська лікарня» (Таращанська ТГ), КНП ТМР «Тетіївська центральна лікарня» (Тетіївська ТГ).

Дороговартісне медичне обладнання передано в медичні установи шести територіальних громад: рентгенапарати, ангіограф (КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №1», КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №2»), рентгенапарат та кріогенний газифікатор (КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради), мобільний рентгенапарат, ультразвукова діагностична система (КНП «КНП «Рокитнянська багатопрофільна лікарня» Рокитнянської селищної ради), кріогенний газифікатор (КНП СМР «Сквирська Центральна міська лікарня»), мобільний рентгенапарат (КНП «Узинська міська лікарня» Узинської міської ради, оптичний когерентний томограф (КНП «Тетіївська центральна лікарня»).

Відкрито відділення пологового будинку КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради, на базі КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня № 2 – відділення високоінтенсивної реабілітації. У Медвинській громаді відкрили муніципальну мобільну телемедичну службу. Медвинська амбулаторія загальної практики сімейної медицини стала учасником проєкту «Телемедична допомога» - це новий формат надання медичних послуг у сільській місцевості. Тетіївська міська рада залучила 70 000 000 гривень від Європейського інвестиційного банку для реконструкції 1-го корпусу Тетіївської центральної лікарні. У КНП «Ставищенська лікарня» завершили капітальний ремонт даху та покрівлі хірургічного корпусу. Вартість:виконання робіт становить 5171811 грн.

У закладах охорони здоров’я району у наявності є 5 сховищ, 15 протирадіаційних укриттів, де мають змогу перебувати понад 5000 осіб, як працівників медзакладів, так і пацієнтів, а також у разі необхідності – пересічних громадян. Відповідно до актів обстеження 15 споруд рекомендовано до використання для укриття населення

Релігійна ситуація. В районі налічується 214 релігійних громад. З них, 2 – греко-католицькі, 137  - УПЦ (Московського патріархату), 75 – ПЦУ. Станом на 01.09.2023 року маємо 24 релігійні громади, які перейшли до ПЦУ. Частина громади провели збори та очікують рішення.

У Білій Церкві УПЦ МП позбавили права користування землями. Зокрема, рішеннями скасовано договори постійного користування земельними ділянками УПЦ МП. У власність Білоцерківської громади повернули Спасо Преображенський собор та Микільську церкву.

Не вирішеним залишилося питання, щодо реєстрації у приватну власність Білоцерківської Єпархії УПЦ Жіночого монастиря Святої рівноапостольної Марії-Магдалини (м.Біла Церква).

Спорт. За звітний період в районі проведено 2 чемпіонати України, 5 чемпіонатів Київської області, 38 спортивних змагань міського рівня. Також була забезпечена участь збірних команд Білоцерківської громади в обласних та Всеукраїнських змаганнях.  У 2023 році білоцерківцями на чемпіонатах України було завойовано близько ста медалей різного гатунку. До складу збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту входить понад 30 вихованців спортивних закладів району.

У Білоцерківському районі зареєстровано 25764 внутрішньо-переміщених осіб, 201 евакуйованих громадян, з них дітей віком до 18 років -5402, діти до 6 років – 1437, діти від 6 до 18 років – 3965. Усі вони отримають відповідну допомогу від держави.

Станом на 01.12.2023 на обліку Пенсійного фонду в межах Білоцерківського району перебуває 122452 пенсіонерів, середній розмір пенсії становить 4792,00 грн. Станом на 01.12.2022 на обліку перебувало 123451, середній розмір пенсії складав 3963, 79. Заборгованості по виплатам пенсій немає.

На Білоцерківщині опалювальний сезон розпочався в усіх без винятку територіальних громадах. До теплопостачання підключили соціальні об’єкти та житлові будинки. Відремонтували водопровідні та каналізаційні мережі, насосні станції, очисні споруди тощо. Підготували спецтехніку, посипковий матеріал. Підготували до роботи котельні та теплові мережі. Створили необхідний запас котлів, насосів і насосних станцій, теплогенераторів. З метою виконання заходів з енергоефективності територіальними громадами проведено роботи з переведення котелень закладів охорони здоров’я та освіти на альтернативні види палива (19 котлів). Розроблено проекти, які потребують додаткового фінансування.

Відбудова ушкодженого в наслідок військової агресії російської федерації.

На території Білоцерківської ТГ пошкоджено 116 об’єктів, з яких:

77 житлових будинків (13 багатоквартирних, 64 приватних): 17 господарських споруд (гаражі, сараї); 9 багатоквартирних відновлено за кошти міського бюджету, 1 за кошти Державного бюджету; 2 приватних відновлено за кошти Державного бюджету; решта приватних частково відновлено власниками будинків. 15 об’єктів життєзабезпечення (відновлено 11 КП БМР «Білоцерківтепломережа»); 5 промислових підприємств (відновлюються власниками); 1 об’єкт «Білоцерківська міська госпрозрахункова стоматологічна поліклініка» (відновлено за кошти Державного бюджету). 1 об’єкт маф по вул. Полковника Коновальця, частково відновлено власником.

 

В Узинській міській ТГ пошкоджено 5 житлових будинків та 1 господарська споруда в с. Острійки. Акти обстеження, кошторисна документація, дефектні акти та висновки комісії передані до Департаменту регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації. Розроблено також ПКД на відновлення 2 х господарських будівель. 2 житлових будинки відновлено повністю, 1 – частково, 2 – мають незначні пошкодження. Відновлення відбувалося за рахунок коштів власників. Надавалася допомога комунальними підприємствами Узинської міської ради.

В смт Гребінки пошкоджено 7 приватних будинків, з яких 6 обстежено та складено акти. З місцевого бюджету по програмі «Турбота» постраждалим виділено 110 тис. грн.

Ставищенська селищна ТГ пошкоджено  - 2 будівлі:

Ставищенський сервісний центр МВС 3249 с. Винарівка — вікна відновлено (пошкодження не фіксували). Балансоутримувач: Міністерство внутрішніх справ України. Загальна площа будівлі: 350 м2. Загальна площа руйнування: 45 м2. Відновлено за рахунок балансоутримувача; телекомунікаційна вежа — відновлено (пошкодження не фіксували). Балансоутримувач: Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Загальна площа будівлі: 50 м2. Загальна площа руйнування: 10 м2. Відновлено за рахунок балансоутримувача.

Цивільний захист. Комісіями з ТЕБ та НС територіальних громад району під час засідань: розроблені графіки проведення навчань і тренувань з цивільного захисту; з метою покращення інженерного захисту населення були облаштовані найпростіші укриття у багатоквартирних житлових будинках; для контролю та своєчасного оповіщення населення про загрозу повітряних атак ворога, організоване цілодобове чергування посадових осіб у громадах; з метою обізнаності населення про порядок дій у надзвичайних ситуаціях було підготовлено та розміщено в засобах масової інформації та інтернет ресурсах інформаційно просвітницькі матеріали.

В м.Узин у ліцеях «Успіх» та «Обдарованість» та у с. Фурси будуються споруди цивільного захисту із захисними властивостями протирадіаційного укриття. Будівництво виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Роботи на обох об'єктах уже розпочалися. В укриттях передбачене зведення посилених конструкцій.

У громадах району в рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» відкрили 11 поліцейських станцій. 

Білоцерківська районна рада в умовах війни

2023 рік – надзвичайно важкий і, водночас, надзвичайно важливий для нашого району і всієї країни. Воєнний час відтіснив на другий план реалізацію більшості важливих проектів, тоді як пріоритетними стали заходи, спрямовані на допомогу і підтримку військових, волонтерів, внутрішньо-переміщених осіб. Під керівництвом району було зроблено все, щоб він був життєдіяльним.

Ми сконцентрували зусилля і впевнено рухаємось вперед. Ми зміцнили нашу обороноздатність. Ми вистояли економічно. Ми зібрали гідний урожай і забезпечили виконання продовольчої програми. Ми продовжували підтримувати ті регіони, які пройшли шлях жорстокої, нелюдської окупації, трагедії з Каховською ГЄС, допомагали нашим славним воїнам. Ми працюємо, щоб уберегти роботу об’єктів критичної інфраструктури, будуємо нові укриття. Ми твердо віримо у перемогу і у незламність наших захисників.

Напружений рік ще раз довів, що жителі Білоцерківщини здатні виконувати всі поставлені завдання і тримати марку нашого району, як одного з потужних районів області.

 

Громади Білоцерківського району за час повномасштабного вторгнення прихистили близько 25764 внутрішньо-переміщених осіб. Суттєву допомогу їм надають благодійні фонди та волонтери, місцеві жителі.

Своєю чергою, Білоцерківська районна рада докладає максимальних зусиль для забезпечення внутрішньо переміщених осіб всім необхідним, у тому числі речами, харчами, ліками тощо.

Крім того, особисто організував і відправив ряд вантажівок з гуманітарною допомогою для мирного населення на Південь та Схід України, організував збір коштів на дрони, передали військовим автівки…

До благородної справи – волонтерської допомоги внутрішньо-переміщеним особам та військовим долучилися і депутати районної ради – Анатолій Чичикало, Віра Мельцарек, Марина Полонська, Світлана Бойко, Сергій Вахній, Костянтин Будко, Вікторія Рудешко, Олександр Грузинський, Валентина Бачинська, Анастасія Дубась, Володимир Кривенький, Юрій Балас, Андрій Лемешко, Євген та Марина Ткаленки, Віталій Карук, Олександр Собачко, Наталія Болобан, Дарина Дригало, Галина Тимошенко, Наталія Троянська.

В умовах військового стану депутати - Павло Гарнага, Вадим Микитюк ,Богдан Бондар, Сергій Карпенко, знаходять час, можливості надавати систематичну допомогу ЗСУ, організовують поїздки та особисто їздять у гарячі точки, відвідують наших бійців. Значну увагу приділяють матеріальній та технічній підтримці захисників. Переправляють автівки для ЗСУ.

За велінням совісті і покликом серця в період повномасштабного вторгнення рашистів, депутат Дмитро Печенюк разом з українськими воїнами ціною власного життя, здоров’я, в неймовірно тяжких умовах тримають фронт, разом з бійцями ЗСУ звільняють нашу землю від ворога.

Постійно на порядку денному низка питань, які стосуються підвищення обороноздатності регіону, рівня безпеки, функціонування стану укриттів, Пунктів незламності тощо.

Зустрічаюсь з громадами, дякую за активність та небайдужість, відзначаю кращих працівників грамотами та подяками. Приємно бачити громади, де всі як один працюють задля соціально-економічного та культурного розвитку своїх територій. Саме в цьому і є секрет успіху розвитку будь-якого населеного пункту.

За поданням Білоцерківської районної ради Олександру Вдовиченку - полковнику Збройних Сил України, командиру 72-ї окремої механізованої бригади присвоєно Звання «Почесний житель Київської області».

Ми організовуємо та проводимо державні свята, районні заходи (з обмеженою кількістю людей). З болем і сумом у кожній громаді відкриваємо Алеї Слави, вшановуючи загиблих героїв, прагнемо щоб вони були коротшими.

Усі ми бачимо, що зараз не час для широких святкувань чи інших зухвалих речей у тилу, які неприйнятні в час війни і тим більше тоді, коли армія, коли всі наші сили оборони живуть зовсім іншими емоціями: болем, боями, втратами, але і здобутками - здобутками для України.

Тож, 100 річчя Білоцерківського району, яке історично датується 7 березня 2023 року, не відзначали, але до цієї дати я ініціював вихід ювілейного альбому. До написання презентаційно-іміджевого видання «Білоцерківському району – 100» долучилися представники громад району. Колеги зібрали, систематизували публікації, фотознімки за минуле століття про героїв, видатних осіб і скромних трудівників Білоцерківщини.  Книга знайшла своїх прихильників.

Організовано роботу щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства працівниками районної ради, депутатами.

Проведено інформаційну, роз’яснювальну та попереджувальну роботу щодо обов’язковості подання державними службовцями декларацій (усіх типів) особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, завдяки чому декларування доходів та статків за 2022 рік суб’єктами декларування проведено вчасно. Підготовлено та розміщено на офіційному сайті районної ради  матеріали щодо е-декларування у 2023 році.

Робота районної ради була спрямована на ефективну реалізацію державної політики з питань оборонної діяльності, виконання заходів з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Спільно з головами територіальних громад, виконавчою владою на території району сформовано 56 пунктів незламності, 680 укриттів.

За звітний період провів ряд зустрічей із представниками громадських організацій, активістами ветеранських організацій, учасниками бойових дій, з представниками потужного волонтерського руху Білоцерківського району, реабілітологами,  журналістами, працівниками поліції, жителями громад та їх керівниками.

Зустрічався з водіями, які не є воїнами, але стали героями - справжніми героями. В тяжкий період збройної агресії росії кожен із них, ризикуючи життям, під обстрілами героїчно евакуювали населення з північних та східних територій Київської області й м.Чернігова, а також доставляли гуманітарну допомогу та медикаменти. Саме вони отримали нагороди Міністерства оборони України " За сприяння Збройним силам України".

Підтримав медпрацівників, які працюють на території громад району, побував у будинках-інтернатах, де проживають одинокі літні люди, зустрічався з освітянами, представниками бізнесу, аграріями, енергетиками, рятівниками. Разом з ними вирішували ряд нагальних питань життєзабезпечення району.

Постійно зустрічаюся з військовими, які дислокуються на території району, надаю допомогу та відзначаю кращих із кращих.

Про всі ці події ви протягом року знайомилися зі сторінок газети «Замкова гора», бачили по місцевому телебаченню, соціальних мережах. Для інформування депутатського корпусу активно використовуються електронні засоби комунікації. Працює офіційний сайт Білоцерківської районної ради. Відвідувачі сайту мають змогу знайомитися заздалегідь із питаннями, що плануються для розгляду на черговій сесії, користуватися електронними варіантами рішень, прийнятих на пленарних засіданнях ради, знайомитися з інформацією про поточну діяльність районної ради. Активно працює офіційна сторінка районної ради в Telegram-каналі.

На завершення, дозвольте подякувати всім, хто налаштований сьогодні на співпрацю з районною радою. Рік був непростим для кожного з нас. Ворог знищує будинки, інфраструктуру, ми втрачаємо найкращий цвіт нації. Рік був наповнений болем, сумом, але і вірою та надією в Перемогу. Я розумію, що в районі існує чимало невирішених проблем.  Але, на жаль, на місцевому рівні можна вирішити далеко не все. Тому великі сподівання покладаємо на ефективну роботу вищих органів державної влади.

Завершуючи свій звіт, сподіваюсь, що в наступний рік збережеться  активна і тісна взаємодія з усіма гілками влади, депутатським корпусом, структурами різного підпорядкування щодо вирішення всіх нагальних і важливих проблем району.

Усім зараз варто думати про захист нашої держави. Зібратись, не розхолоджуватись, не розпадатися на суперечки чи інші якісь пріоритети. Ситуація зараз така ж, як і була раніше: якщо не буде перемоги, то не буде країни. Вона буде, якщо ми всі будемо зосереджені саме на ній. Не на політиканстві чи пошуках якогось свого особистого інтересу. Не на суперечках, які нічого не дадуть країні та обороні й нашому руху вперед.

Надіюсь, що усі негаразди, біль та втрати залишаться у році, що минає. А прийдешній рік принесе нам найзаповітніше – мир у наші домівки.

Я дякую всім, хто допомагає!

Слава всім, хто воює та працює заради України!

Слава Україні!

 

Дякую за увагу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора