Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 08:05
Кількість переглядів: 83

Фото без описуДорогі земляки!

В Україні день пам’яті! 14 грудня наша країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Ми згадуємо та вшановуємо живих ліквідаторів цієї жахливої техногенної катастрофи та молимося за полеглих у боротьбі з мирним атомом.

У далекому вже 1986 році Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями. Це жахлива трагедія 20 століття. Винен у трагедії – злочинний московський режим. На їх совісті жертви та скалічені долі людей.

Сьогодні ми переживаємо найбільшу трагедію 21 століття – повномасштабне московське вторгнення. І знову вже відкрито кремлівський режим вбиває десятки тисяч українців, робить безлюдними сотні тисяч квадратних метрів української землі.

І знову рашисти погрожують Україні ядерним ударом, вихваляються тим, що можуть повторити для нас 1986 рік.

Але у далекому 1986 році мужність та героїзм ліквідаторів, пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції врятували Землю від більшої ядерної катастрофи. Перемогли у своїй війні.

Так і в 2023 році українські воїни-Герої зупиняють московських окупантів, рятують Україну та світ від катастрофи. Ми переможемо! Бо українці – це нація переможців!

Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі.

Слава героям-чорнобильцям!

З повагою

голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора