Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо! Жертвам голодомору присвячуємо

Дата: 25.11.2023 12:00
Кількість переглядів: 77

Фото без описуЩороку в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам’ять жертв голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цьогоріч  пам’ятна дата припадає на 25 листопада.


90 років минуло з тих страшних часів. «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо». Під таким гаслом  у всіх громадах Білоцерківського району відбулися  заходи із вшанування пам'яті жертв сталінського геноциду.

 

Й цього року заходи проходять  в  умовах повномасштабної війни російської федерації проти України.

 

Через дев’ять десятиліть після голодомору-геноциду проти українців знову застосовують  методи повного  винищення, намагаючись стерти з обличчя землі українську націю. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива. Ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

 

На цьому наголошували учасники заходу із вшанування пам'яті жертв голодомору–геноциду українського народу, що проходив біля пам'ятного знаку у місті Біла Церква.

Участь у вшанування пам'яті полеглих взяли представники громадськості на чолі з керівниками міста, району.

 

Священики  Православної церкви України провели заупокійну службу за померлими у роки голодоморів, а всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих та поклали до хреста квіти, колоски, запалили свічки пам'яті.

 

Шановні білоцерківці! Свято бережіть пам`ять про ті страшні події. Сьогодні, о 16.00 запаліть Свічку пам`яті про загиблих. Передайте тепло тим, хто зараз протистоїть ворогу на передовій, донатьте на необхідні бійцям речі, ремонти авто,  допомагайте волонтерським центрам із плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок, передайте волонтерами дитячі листи,  малюнки, смаколики тощо. Підтримуйте тих, хто бореться за Україну.

 

Вічно житиме пам' ять народна  про закатованих голодом українців, а ми зробимо все, щоб такі трагедії більше не повторювалися.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора