Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

ВИСТОЯЛИ НА МАЙДАНІ — ПЕРЕМОЖЕМО У ВІЙНІ! У Білій Церкві вшанували пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні, борців за гідність, свободу та незалежність України

Дата: 21.11.2023 10:40
Кількість переглядів: 78

Фото без опису21 листопада в Білій Церкві, як і по всій Україні відзначають День Гідності та Свободи.

З цієї нагоди у Білій Церкві біля стенду з портретами Героїв зібралися представники   районної влади на чолі із головою Білоцерківської районної ради Василем Зеленським, заступником голови Білоцерківської районної Військової адміністрації Олександром Горовенком, заступником голови районної ради Анатолієм Чичикало, представники міської громади на чолі із головою громади Геннадієм Диким, волонтери, молодь, ветерани, військові, матері.

Пам’ять усіх борців за гідність, свободу та незалежність України – Героїв Небесної Сотні, бійців, які  загинули, захищаючи нашу неньку Україну, вшанували хвилиною мовчання.

Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, які відстоювалися на Майданах, саме там ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою.

Свободу та гідність сьогодні захищають і проявляють українські воїни та цивільні громадяни. Віримо, що переможний дух – дух Свободи, ті чесноти та цінності, які загартовувалися на Майданах, приведуть Україну до перемоги.

«Ми завжди повинні пам`ятати відвагу, силу духу та стійкість людей, які віддали своє життя за майбутнє України. Подякувати всім, хто відстояв Майдан, з честю сьогодні виборює перемогу. Хай пам’ять про всіх невинно убитих об'єднає нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на нашій землі,» - у своїй промові сказав голова ради Василь Зеленський.

І хоча урочистості тривали недовго, в душі тих, хто прийшов дійсно вшанувати пам'ять,  вони викликали хвилю емоцій. То ж будьмо гідними  нашої свободи!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора