Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Кількість пожеж зростає: бесіди і штрафи не діють?

Дата: 10.10.2023 08:09
Кількість переглядів: 99

Фото без описуГолова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський взяв участь у робочій нараді із керівниками районних підрозділів правоохоронних, силових та контролюючих структур, яку провела начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Ірина Старенька. Під час наради обговорили оперативну ситуацію в районі.

Як доповів начальник районного управління поліції Михайло Пелех, загалом ситуація контрольована, хоча минулий тиждень викликав певний резонанс через надзвичайні події, що трапилися на території Білоцерківщини -  вбивство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Також мали місце два випадки зникнення неповнолітніх – їх місцезнаходження було невідоме, проте в результаті проведених пошукових заходів дітей було знайдено і направлено за місцем проживання. Жертвами насилля неповнолітні не стали.

Значне занепокоєння учасників наради викликала інформація очільника районного управління ДСНС Віктора Сподіна щодо різкого збільшення кількості пожеж – за попередній тиждень рятувальники 53 рази виїжджали на виклик. До підпалів сміття, сухої трави та стерні додалися загорання приміщень через недотримання правил використання опалювальних та інших приладів. Одна з таких пожеж позбавила життя двох осіб. Зважаючи на те, що опалювальний сезон лише починається, працівники районного управління ДСНС посилили профілактичну роботу серед населення щодо дотримання правил поводження з засобами обігріву. Проте, за словами Віктора Сподіна, як показує сумний досвід попереднього півріччя, роз’яснення і бесіди не дають очікуваних результатів – паліїв сміття та сухостоїв не зупиняють навіть доволі солідні суми штрафів. 

-  На жаль, ще значна частина населення ігнорує елементарні правила безпеки та співіснування. Проте профілактичні заходи жодного разу не можна припиняти. Працюємо, роз’яснюємо, допомагаємо. Попереду на нас чекає ще одна складна зима через постійні загрози з боку російських окупантів, тому прошу представників відповідних структур не припиняти постійну роботу з населенням, а жителів району - бути обачними та законослухняними, - підкреслила під час обговорення зазначеного питання  Ірина Старенька.

Окрім того, учасники наради розглянули низку питань, які стосувалися підвищення обороноздатності регіону, рівня безпеки, функціонування стану укриттів, Пунктів незламності тощо. (За матеріалами сайту БЦРДА)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора