Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання – захисника України

Дата: 01.10.2023 16:45
Кількість переглядів: 87

Фото без описуСьогодні, , 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

В цей день і на Білоцерківщині ранок розпочався із Всеукраїнської хвилини мовчання. 9:00. – це час, коли усі міста, села, площі та вулиці, автомобілі та люди зупинилися, щоб у хвилині мовчання віддати шану усім, хто віддав свої життя за те, щоб ми жили.

Аби віддати данину пам’яті воїнам, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, представники влади Білоцерківського району, Білоцерківської громади, військовослужбовці поклали квіти до могил на Алеї Героїв, що на кладовищі «Сухий Яр».

У Білій Церкві понад 100 містян, серед яких і родичі захисників, зібралися на Алеї Героїв, що біля церкви Петра Калнишевського. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх полеглих бійців та провели спільну поминальну молитву за загиблими захисниками України, яку провів  речник Священного Синоду Євстратій Зоря.

Війна вдягає у жалобу тисячі українських сердець. 102 загиблим воїнам було присвоєно звання Почесного громадянина Білоцерківської громади (посмертно). Міський голова Геннадій Дикий вручив відзнаки рідним загиблих.

Пам`ятники і Алеї Слави вкриваються квітами.

Участь в урочистих  зібраннях  взяли голова  Білоцерківської районної ради  Василь Зеленський, його заступник Анатолій Чичикало, перший заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Максим Кочура,  голова Білоцерківської міської ОТГ Геннадій Дикий, архієрей ПЦУ, речник Священного Синоду Євстратій Зоря, військові,депутати, містяни.

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Ірина Старенька привітала зі святом воїнів однієї із військових частин, що базуються на території Білоцерківщини, та вручила відзнаки окремим бійцям гарнізону.  

В рамках відзначення Дня захисників і захисниць України у громадах району пройшли благодійні патріотично-мистецькі заходи на підтримку ЗСУ, мітинги-реквіуми, відкриття Алей Героїв, покладання квітів до могил  і пам’ятних знаків, встановлених у пам'ять про загиблих від рук російських окупантів. 

 

Василь Зеленський:

  • Ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання – захисника України: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму, від воїнів-інтернаціоналістів до захисників України. Цей день об`єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських Героїв.
  • Щодня ми згадуємо наших загиблих Героїв. Зі словами вдячності і невимірної туги ми дивимося на їхні портрети, низько вклоняємося кожному з них за мужність та героїзм.
  • Висловлюю щирі співчуття рідним загиблих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора