Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Білоцерківщині вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту

Дата: 29.09.2023 15:35
Кількість переглядів: 88

Фото без описуВісімдесят два роки тому, 29-30 вересня 1941 року, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення.

За роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, загинуло від 100 до 150 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими». Розстріли в Бабиному Яру тривали аж до визволення Києва від окупантів у 1943 році.

Цьогоріч пам’ять про трагедію Бабиного Яру вшановується з особливо глибоким сумом та болем, адже Україна й зараз бореться за життя, волю та свободу.

У вшануванні пам’яті розстріляних євреїв та інших жертв нацистів узяли участь: голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський, його заступник Анатолій Чичикало, перший заступник голови Білоцерківської військової адміністрації Максим Кочура, заступник голови Білоцерківської міської ради Катерина Возненко, родичі й нащадки жертв Бабиного Яру, рабини.

Вічна пам’ять жертвам трагедії Бабиного Яру.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора