Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський взяв участь у робочій нараді з проблемних питань за участю громадських активістів

Дата: 31.08.2023 09:09
Кількість переглядів: 217

Фото без описуПитання дотримання водно-екологічного законодавства вже не один рік має високий суспільний інтерес і нерідко  є предметом  не лише чисельних дискусій, публікацій у ЗМІ та в соцмережах, а й призводить до виникнення конфліктних ситуацій.

Зокрема, непорозуміння щодо використання одного з водних об’єктів у с. Веселий Кут Таращанської громади призвело до виникнення конфліктної ситуації, яка з часом значно ускладнилася.  

Білоцерківська РДА, реагуючи на звернення громадських активістів та з метою детального вивчення ситуації і прийняття спільного виваженого рішення неодноразово проводила наради і засідання з цього приводу за участю заявників, представників Таращанської міської ради, прокуратури, правоохоронних органів та  Регіонального офісу водних ресурсів річки Рось.

Допоки тривали пошуки вирішення проблеми, конфлікт зазнав подальшого загострення, що викликало певний резонанс серед жителів громади. До протистояння долучилися  представники громадського об’єднання, які вимагали кардинальних дій від влади.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Ірина Старенька взяла під особистий контроль це питання, провела ґрунтовну розмову з керівництвом громади  та представниками громадськості, оглянула територію, яка стала причиною виникнення протистояння.

Розпорядженням голови адміністрації було створено робочу групу з вивчення законності господарської діяльності на Веселокутському водосховищі.

Сьогодні, 30 серпня, питання дотримання чинного законодавства з боку орендаря водного об’єкту  на р. Гнилий Тікич в адміністративних межах Таращанської міської територіальної громади було розглянуте на робочій нараді під головуванням Ірини Старенької. До участі у нараді окрім членів робочої групи були запрошені представники громадськості, Таращанської міської ради, прокуратури, правоохоронних органів та  Регіонального офісу водних ресурсів річки Рось.

За підсумками наради прийняли рішення зобов’язати Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось, який укладав договір з орендарем, забезпечити вільний доступ жителям громади до водного об’єкту з метою купання та здійснення любительської риболовлі.  

Робочій комісії доручили спільно з  відповідними органами продовжити роботу із з’ясування законності оформлення документації щодо володіння та користування земельною ділянкою і водним об’єктом на Веселокутському водосховищі та наявності належної дозвільної документації на забудову, що знаходиться на вищевказаній земельній ділянці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора