Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На засіданні районної комісії ТЕБ та НС обговорили стан готовності закладів освіти

Дата: 31.08.2023 09:01
Кількість переглядів: 270

Фото без описуГолова Білоцерківської РДА Ірина Старенька провела засідання районної комісії ТЕБ та НС. У роботі засідання комісії взяв участь  голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський, начальник Білоцерківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Богданевич, голови та старости громад Білоцерківського району, особи, відповідальні за цивільний захист населення та організацію освітнього процесу, представники районного управління ГУ ДСНС України у Київській області та члени моніторингової групи з оцінки об’єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення. 

Присутні  обговорили окремі питання зміцнення обороноздатності регіону, щодо організації мобілізаційної роботи та вироблення чіткого алгоритму взаємодії керівництва району з органами місцевого самоврядування.

 

Далі перейшли до обговорення - питання готовності закладів освіти району до початку нового навчального року у розрізі створення належних безпекових умов.

Освітній процес стартує 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року.

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україні змінився освітній процес.

Заклади освіти Білоцерківського району  з нового навчального року перейдуть на офлайн-навчання та змішану форму. Напередодні початку нового навчального року єдиною умовою функціонування системи освіти є максимальний рівень безпеки для всіх учасників освітнього процесу. Необхідно підготувати  укриття належним чином, щоб вихованці під час повітряної небезпеки могли перебувати у безпечних умовах та продовжувати навчальний процес.

При Білоцерківській райдержадміністрації  створена комісія для обстеження укриттів. До її складу входить представник ДСНС.  Протягом серпня члени комісії перевірили готовність навчальних закладів Білоцерківського району до початку нового навчального року.

Не всі діти 1 вересня зможуть сісти за парти своїх шкіл –  укриття Білоцерківської ліцей №1 не готове. Залишилось 2 дні і 2 ночі!

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський:

-найголовніше – це питання безпеки дітей і освітнього процесу, а побудова комфортних і якісних укриттів – це питання номер один.

 

Сьогодні відбулося засідання комісії, на якій її члени спільно із засновниками закладів освіти ухвалили рішення, щодо забезпечення  організованого початку навчального процесу кожного освітнього закладу Білоцерківського району, залежно від безпекової ситуації.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора