Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам`ятаємо своїх героїв! В Узині на Білоцерківщині відкрили Алею Слави

Дата: 24.08.2023 11:14
Кількість переглядів: 410

Фото без описуСьогодні, 24 серпня, у день 32-ї річниці Незалежності України в Узині на Білоцерківщині відкрили Алею Слави з портретами  земляків, які загинули у війні з росією, починаючи з 2014 року.

У заході взяли участь заступник голови Білоцерківської районної ради Анатолій Чичикало, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Ірина Старенька, перший заступник голови райдержадміністрації Максим Кочура, голова Узинської громади Віталій Гринчук, начальник Білоцерківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Ігор Богданевич, працівники  громади, представники установ і організацій краю, військовослужбовці, родичі загиблих земляків, небайдужі жителі.

За  час російсько-української війни 29 воїнів з Узинської громади поклали свої життя за Незалежність, Свободу та Соборність України. Війна продовжується, приносячи біль та страждання в українські сім’ї, проте, саме завдяки нашим героям кожен із нас впевнений в майбутній перемозі, яка, проте, буде здобута страшною ціною.

У своїх виступах керівники району та громади наголошували на необхідності пам’ятати про патріотизм, героїзм, самопожертву кожного з героїв-земляків. Дякували батькам за героїв. Закликали молодь  любити Україну, молитися за її щасливе майбутнє,  бути сильними та єдиними, берегти нашу землю, зростати  справжніми патріотами своєї країни.

Анатолій Чичикало:

- Гірко усвідомлювати, що в новітній історії України сталися такі жахливі події, коли наші громадянські права та свободи і навіть сам факт існування держави опинилися під загрозою.  Воїнам доводиться виборювати мир та перемогу. Кращі з кращих гинуть, та не здаються...   І саме завдяки їх героїзму історія України назавжди змінилася.

 

Дорогі земляки, хай пам’ять про всіх загиблих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на нашій землі...

Сьогодні ми маємо зрозуміти, що насправді найкращим пам’ятником нашим героям будуть не вулиці, не алеї слави, не монументи, а буде країна – країна варта їхньої пам’яті.

 

Міський голова Віталій Гринчук вручив почесну відзнаку «Гордість громади» (посмертно) родинам загиблих.

      Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих захисників України.

      Заупокійну панахиду на Алеї Пам’яті Героїв відправили священнослужителі Узинської громади.

Молімося сьогодні за синів, які не повернулися із бою…

Душею помолімося, без слів…

Вічна пам'ять кожному герою!

 

Слава Україні! Слава українським захисникам!

Щира вдячність батькам за ГЕРОЇВ!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора