Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Василь Зеленський: організовуємо проведення курсу базової підготовки по національному спротиву

Дата: 21.08.2023 10:20
Кількість переглядів: 87

Фото без описуЗ метою формування патріотичної свідомості та стійкої мотивації, набуття знань та практичних вмінь для захисту України, у Білоцерківському районі сформовані групи громадян для проходження навчального курсу базової підготовки до національного спротиву.

Днями  відбулися показові навчання для керівництва територіальних громад  району.

У вишколі  взяли участь командир бригади Олександр Коваль, перший заступник начальника Київської обласної військової адміністрації Михайло Ємець, директор Департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Валерій Кобижча, перший заступник начальника Білоцерківської РВА Максим Кочура, голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський.

Василь Зеленський:

-Одним із основних факторів, що врятує пораненого воїна в бойових умовах, є вчасне надання йому необхідної медичної допомоги. Відтак цими знаннями та практичними навичками має володіти кожен військовослужбовець, а в реаліях сьогодення вони можуть  знадобитися і звичайній пересічній людині.

Днями  на Білоцерківщині пройшли заняття з вивчення прийомів тактичної медицини для представників органів місцевого самоврядування та державної служби району. Спочатку присутніх ознайомили з методикою надання першої медичної допомоги, потім вони приступили до відпрацювання практичних прийомів, ознайомили з правилами поводження зі зброєю та надали навички зборки автомату. Відпрацювали міні програму - «обережно, міни».

У країні триває війна, і наразі такі курси справді дуже потрібні. Заняття є унікальними, оскільки багато часу відведено саме практиці надання першої медичної допомоги, яка може стати в нагоді та врятувати життя.

Дякую бійцям 114 бригади  Територіальної оборони за проведення навчань для керівництва територіальних громад району. Вдячний за дієвість і підтримку. Ми спільно демонструємо  свою готовність діяти на благо українців. Ми робимо все, аби наблизити Перемогу. Продовжуємо й надалі гуманітарний та соціальний супровід людей, які сьогодні цього потребують.

Що таке національний спротив – це все населення, яке буде вміти захистити себе і тих, хто нас оточує, хто нам вірить, хто нам довіряє.

Переглянути відео можна ТУТ

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора