Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський взяв участь у робочій нараді з очільниками силових, правоохоронних та контролюючих структур

Дата: 25.07.2023 08:38
Кількість переглядів: 104

Фото без опису24 липня, відбулася планова робоча нарада керівництва Білоцерківського району з очільниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, яку провів т.в.о. голови адміністрації Олександр Горовенко.

Учасники наради прозвітували про поточну ситуацію в районі та визначилися з проблемними питаннями, які потребують посиленої уваги.

Як зазначили представники правоохоронних органів, загальна криміногенна ситуація в районі контрольована. Проте мають місце окремі резонансні події, які свідчать про ігнорування громадянами чинного законодавства.

Зокрема, значне занепокоєння громадськості   викликала зухвала поведінка громадян, які демонстративно ігнорували заборону використання російськомовного культурного продукту і   гучно відтворювали у громадських місцях  музичні твори мовою країни-агресора. На зауваження перехожих порушники не реагували. У підсумку зав’язалася бійка і були викликані представники поліції. Наразі проводяться слідчі дії. Проте  як громадськість, так і правоохоронців непокоїть не лише юридичний аспект події. Мова йде про моральну складову. Такий вчинок викликає справедливе обурення, оскільки класифікується громадськістю як підтримка  і популяризація окупантів.  

Як і раніше, значне занепокоєння правоохоронців викликає ситуація на дорогах – за минулий тиждень знову зареєстровано значну кількість порушень правил дорожнього руху – 130 випадків. Частина з них призвели до ДТП. Окрім того, впродовж минулого тижня працівниками управління та патрульної поліції було запротокольовано 35 фактів водіння автотранспорту у нетверезому стані. Проте правоохоронці не втрачають надії на те, що свідоме ставлення громадян зрештою візьме верх над безглуздям і кожен буде діяти лише в рамках правового поля.

Т.в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації під час обговорення зазначеного питання підкреслив необхідність акцентувати увагу на підвищенні рівня правової обізнаності громадян.

- Розумію, що кожен з нас не може знати досконало всю законодавчу базу, проте прошу кожного жителя району: дослухайтеся до порад і рекомендацій представників патрульної поліції,  офіцерів громад, дільничних. Будьте законослухняними, ми ж з вами разом будуємо правову європейську державу! – наголосив Олександр Горовенко.

Також учасники наради розглянули окремі питання, які стосуються зміцнення обороноздатності району та створення належних безпекових умов. За підсумками засідання   т.в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації дав відповідні протокольні доручення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора