Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Василь Зеленський : Влада на всіх рівнях має бути наближеною до людей, неухильно забезпечувати вирішення проблем Білоцерківщини та її жителів

Дата: 30.05.2023 08:22
Кількість переглядів: 53

Шановні жителі Білоцерківського районуСьогодні 30 травня, 91 день весни, 461 день нашої оборони від повномасштабної агресії. Й сьогоднішня ніч видалася вкрай тривожною. Ворог продовжує атакувати Київ і Київщину. Цієї ночі вибухи пролунали  у багатьох районах столиці. Одна людина загинула. Усі екстренні служби продовжують роботу на місцях.

За останні 24 години ворог здійснив вже 3 напади.  Ця крайня повітряна атака, 17-та від початку місяця, попередньо була здійснена виключно баражуючими боєприпасами «Shahed».

Напад був масований, з різних напрямків, в кілька хвиль. Повітряна тривога тривала майже 3 години! Дякуємо протиповітряній обороні за відмінну роботу! Фактів влучань не зафіксовано. Сили ППО знищили 29 ворожих безпілотників цієї ночі.

 За інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

Шановні краяни, неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги! Бережіть себе і близьких, щоденно наближайте мир в Україні після нашої  Перемоги!

У закладах освіти Білоцерківщини завершується навчальний рік.

Загалом, цьогоріч 4318 школярам Білоцерківського району буде вручено свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, з них 88 – дітям ВПО. 306 учнів отримають свідоцтва з відзнакою. Свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти буде вручено  2364 випускникам, з них 192 дітям ВПО. 153 учнів буде нагороджено золотою медаллю, 52 – срібною.

Підсумкове річне оцінювання навчальних досягнень учнів проведено на підставі семестрових оцінок, а результати відображатимуться у відповідних документах про навчальні досягнення, залежно від класу – табеля або свідоцтва про освіту.

З огляду на продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф, здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, учні, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, будуть звільнені від складання державної підсумкової атестації.

Вступне випробування для охочих здобути вищу освіту проводитиметься у форматі національного мультипредметного тесту, що міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика. На вибір вступника один предмет: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

На разі триває реєстрація на додаткову сесію. Всього на основну сесію зареєструвалося 2056 учнів, що становить 87 % від загальної кількості випускників, в т.ч. з числа ВПО 37осіб  (5%).

Тестування відбуватиметься в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах створених у населених пунктах. У Білоцерківському районі створено 13 таких центрів, які розміщені на базі шкіл у Білоцерківській, Ставищенській, Сквирській, Таращанській та Тетіївській територіальних громадах.

Знову і знову звертаю увагу жителів району на необхідності суворого дотримання вимог комендантської години.

Пам`ятайте про всі ті обмеження, які існують з перших днів повномасштабного вторгнення ворога.

Наголошую про недопустимість підпалів трави та сухостою. Пам'ятайте, що навіть невелике загорання може стати причиною масштабної пожежі, на ліквідацію якої витрачається чимало часу та ресурсів.

Пам`ятайте про заборону  відвідування лісів та використання водного транспорту на водоймах.

Звертаю увагу керівників громад та всіх відповідних служб щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної  роботи серед населення у цих  напрямках.

Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Пам'ятайте про свою безпеку та безпеку рідних.

 

Висловлюю слова вдячності всім, хто згуртувавшись,  підтримує і допомагає тим хто цього потребує: ЗСУ, загони Територіальної оборони, особи що евакуюються, волонтерському руху, аграріям, бізнесу… Щиро вдячний кожному за  підтримку й допомогу.

Влада на всіх рівнях має бути наближеною до людей, неухильно забезпечувати вирішення проблем Білоцерківщини та її жителів

Війна триває. Окупанти продовжують  вбивати мирне населення, тому потрібно суворо дотримуватися всіх заходів безпеки.

Щиро дякую усім нашим захисникам і захисницям.

Ми віримо у вас. Ми пишаємося вами.

Разом до перемоги!

З повагою та шаною

голова Білоцерківської  районної ради                   Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора