Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського до жителів району

Дата: 29.05.2023 09:05
Кількість переглядів: 82

Фото без описуШановні жителі Білоцерківського району!  460 днів нашої оборони від повномасштабної агресії. Чергова ніч видалася вкрай тривожною.  За травень це 15 повітряна атака російського ворога на Київщину. Тривога тривала майже 5 годин. Загалом, силами і засобам нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву  та Київщині не допущено! Дякуємо протиповітряній обороні за відмінну роботу! Фактів влучань не зафіксовано.

Шановні краяни, неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги! Бережіть себе і близьких, щоденно наближайте мир в Україні після нашої  Перемоги!

Міста та села Білоцерківського району працюють у звичному режимі.

Промисловий комплекс району нараховує майже 350 великих та середніх активних підприємств та 1883 невеликих промислових підприємств. Бізнес адаптується в умовах війни та зростає індекс ділової активності. Свідченням цього є початок виконання регламентних робіт з підготовки до початку сезону цукроваріння та переробки цукрового буряка 2023 маркетингового року на усіх цукрових заводах Білоцерківського району.

Білоцерківський район має значну кількість екпортно орієнтованих підприємств, які працюють на території Білоцерківської, Сквирської та Рокитнянської громад. Підприємства громади здійснюють зовнішньоторговельні операції з партнерами близько 80 країн світу.

 

На сьогодні аграрії Білоцерківщини завершили весняні посівні роботи.

Попри складні погодні умови, що супроводжувалися затяжними дощами, сільгоспвиробники району зуміли вчасно і в повному об’ємі виконати запланований комплекс  весняно-польових заходів.

Зокрема, під ярими зерновими та зернобобовими культурами задіяно 131,5 тисяч гектарів посівних площ, соняшник посіяли на 98,5 тис. га, сою – на 80 тис. га і цукрові буряки – на 11 тисячах гектарів.

За станом на сьогодні картоплі на полях і у приватних домогосподарствах Білоцерківського району  висаджено на 13220 гектарах, а під овочівництвом (вирощування капусти, огірків, помідор, цибулі, моркви та столового буряка) задіяно близько 5 тисяч гектарів земель. Наразі проводиться комплекс робіт із захисту рослин від шкідників і хвороб та здійснюється підготовка техніки до майбутніх жнив.

 

Освітні заклади завершили навчальний рік.

 

На території Білоцерківського району медичні заклади працюють в штатному режимі. Медична допомога населенню надається в повному обсязі. Медичні заклади забезпечені лікарськими засобами, виробами медичного призначення та продуктами харчування. Відкрито відділення пологового будинку КПП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради.

У Білій Церкві УПЦ МП позбавили права користування землями. Зокрема, рішеннями скасовано договори постійного користування земельними ділянками УПЦ МП. У власність Білоцерківської громади повернули Спасо Преображенський собор та Микільську церкву.

Проблемним залишається питання щодо реєстрація у приватну власність Білоцерківської Єпархії УПЦ Жіночого монастиря Святої рівноапостольної Марії-Магдалини (м.Біла Церква).

 

В Білоцерківському районі зареєстровано 66303 внутрішньо переміщених осіб, з них 12476 дітей віком до 18 років. З жовтня 2022 року в управлінні запроваджено програму ЄІССС (Єдина інформаційна система соціальної сфери) в якій призначається допомога і фіксується виплата внутрішньо переміщеним особам.

Налагоджено тісну співпрацю з Білоцерківською філією Київського обласного центру зайнятості, проводиться відповідна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств та внутрішньо переміщеними особами щодо пільгових умов працевлаштування та перепрофілювання, включаючи й програму ваучерів. Йдеться про документ, який надає громадянам право безоплатно пройти навчання у закладах освіти за затвердженим переліком професій і спеціальностей.

490 роботодавців (510) сьогодні співпрацюють із службою зайнятості 1315 вакансій (1350) було подано у цьому році. Станом на сьогодні ми маємо понад 634 актуальних вакансій. Найбільш затребувані професії на ринку праці Київської області: швачка, пожежний-рятувальник, лікар, електромонтер, електрик дільниці, електрогазозварник, слюсар.

 

Внаслідок військової агресії російської федерації, на території Білоцерківської міської територіальної громади  пошкоджено 116 об’єктів, з яких: 77 житлових, будинків (13 багатоквартирних, 64 приватних).

В Узинській міській територіальній громаді пошкоджено 5 житлових будинків та 1 господарська споруда в с. Острійки.

В смт Гребінки пошкоджено 7 приватних будинків, з яких 6 обстежено та складено акти. З місцевого бюджету по програмі «Турбота» постраждалим виділено 110 тис. грн.

Ставищенська селищна територіальна громада пошкоджено - 2 будівлі.

 

Знову і знову звертаю увагу жителів району на необхідності суворого дотримання вимог комендантської години.

Пам`ятайте про всі ті обмеження, які існують з перших днів повномасштабного вторгнення ворога.

Наголошую про недопустимість підпалів трави та сухостою. Пам'ятайте, що навіть невелике загорання може стати причиною масштабної пожежі, на ліквідацію якої витрачається чимало часу та ресурсів.

Пам`ятайте про заборону  відвідування лісів та використання водного транспорту на водоймах.

Звертаю увагу керівників громад та всіх відповідних служб щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної  роботи серед населення у цих  напрямках.

Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Пам'ятайте про свою безпеку та безпеку рідних.

Висловлюю слова вдячності всім, хто згуртувавшись,  підтримує і допомагає тим хто цього потребує: ЗСУ, загони Територіальної оборони, особи що евакуюються, волонтерському руху, аграріям, бізнесу… Щиро вдячний кожному за  підтримку й допомогу.

Війна триває. Окупанти продовжують  вбивати мирне населення, тому потрібно суворо дотримуватися всіх заходів безпеки.

Щиро дякую усім нашим захисникам і захисницям.

Ми віримо у вас. Ми пишаємося вами.

Разом до перемоги!

З повагою та шаною

голова Білоцерківської  районної ради                   Василь Зеленський

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора