Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати відправили голову Київської облради Наталію Гунько у відставку 67 голосами

Дата: 09.05.2023 09:36
Кількість переглядів: 97

Фото без опису8 травня під головуванням першого заступника голови Київської обласної ради Ярослава Добрянського відбулось засідання позачергової 17-тої сесії Київської обласної ради VIІІ скликання.

Участь у засіданні взяли: заступник голови Київської облради Тетяна Семенова, 74 депутати облради (зареєстровані), голова Київської ОВА Руслан Кравченко, заступник голови КОВА Дмитро Назаренко.

Також на сесії були присутні народні депутати України: Андрій Мотовиловець, Олександр Дубінський, Костянтин Бондарєв.

Сьогодні увесь Світ відзначає День пам’яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни. Це день пам’яті мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу – мирного населення - чоловіків, жінок і дітей та військових. Усіх, хто пройшов пекло Другої світової війни.

У своєму зверненні до присутніх перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський зазначив, що цьогоріч День пам’яті та примирення Україна зустрічає в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія.

«Вже понад рік російські терористи обстрілюють українські міста, селища і села, убивають мирних людей. Ми завжди маємо пам’ятати, якою великою ціною виборюємо свою незалежність та право жити у вільній Україні», - сказав він.

Депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих у цій жорстокій війні.

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко також звернувся до депутатів і побажав конструктивної роботи, як на нинішньому засіданні, так і ефективної співпраці з Київською обласною військовою адміністрацією у майбутньому. Адже, це є запорукою успіху у реалізації виконання спільних завдань задля перемоги України та процвітання Київщини.

Під час пленарного засідання було повідомлено про зміни у складі міжфракційної групи «Відродження Київщини», а саме про виключення з її складу за власним бажанням 11 депутатів.

У свою чергу, голова територіальної виборчої комісії Павло Матвейчук оголосив прізвища нових шести депутатів, відповідно до статей 283 та 284 Виборчого кодексу України.

А саме:

✅від Київської територіальної організації політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ" - Станіслав Поліщук та Євгенія Полікарпова;

✅від Київської територіальної організації політичної партії "Європейська Солідарність" - Ігор Педченко та Алевтина Шнуренко;

✅від Київської територіальної організації політичної партії "Всекраїнське об’єднання "Батьківщина" - Маріанна Овдієнко і Олександр Сімановський.

Новобрані депутати склали присягу.

Крім того, Павло Матвейчук повідомив про заборону діяльності політичної партії «опозиційна платформа – за життя».

Під час розгляду порядку денного, зокрема, проекту рішення «Про заслуховування звіту голови Київської обласної ради за 2022 рік», було наголошено, що вчергове голова ради Наталія Гунько ігнорує дане питання та не звітує особисто про свою роботу перед депутатським корпусом. Оскільки на нинішнє пленарне засідання вона вкотре не з’явилася. При цьому необхідно зазначити, що розпорядження про скликання сесії підписано безпосередньо нею ж. Ще 27 квітня виконавчим апаратом облради була зареєстрована пропозиція від депутатської більшості й була підписана 35 депутатами про скликання та проведення сесії з питанням звільнення голови Київської обласної ради, а також з вимогою до голови КОР подати звіт за минулий рік її роботи та озвучити його на сесії ради не пізніше 8 травня 2023 року з можливістю ставити депутатами запитання.

Також, варто зазначити, що відповідно до вимог Регламенту, звіт був розглянутий постійною комісією КОР з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобіганню корупції. Згідно висновків та рекомендацій комісії, звіт голови рекомендований до розгляду на пленарному засіданні сесії облради.

Крім того, зі звітом голови за 2022 рік кожен з депутатів мав змогу ознайомитись ще напередодні попередньої сесії, що відбулася 21 березня. Відтак, під час голосування, звіт голови не набрав достатньої кількості голосів підтримки. Мало того, депутати визнали його незадовільним, за це проголосували 67 осіб.

Зважаючи на те, що Наталія Гунько не написала заяву на звільнення, відбулося таємне голосування, під час якого 67 з 74 підтримали її відставку.

Виконання обов’язків голови Київської обласної ради VIІІ скликання покладено на першого заступника Ярослава Добрянського.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора