Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Жителі Білоцерківського району вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2023 14:31
Кількість переглядів: 103

Сьогодні, 8 травня, на Білоцерківщині з нагоди Дня пам’яті та примирення вшанували пам’ять бійців,  що врятували весь світ від гітлерівської агресії. Вшановували тих, хто нині боронить Україну від рашистської агресії.

З цієї нагоди у Білій Церкві в парку Слави зібралися представники влади, молодь, ветерани, військові, матері.

З плином часу трагічні події, які сталися ще у далекому 1939 році не стираються з пам’яті, а навпаки змушують все більше задумуватися над прискоренням миру та територіальної цілісності України. Саме в цей день завершилися п'ять довгих років війни нашої країни з німецькими фашистами.  Життя перемогло. Ми 78  років вшановуємо пам'ять воїнів – визволителів.

 

Кривава війна в історії людства — 80 мільйонів загиблих, зниклих безвісти та закатованих. І понад 8 мільйонів із них — українці. 5,5 тисяч жителі Білої Церкви, 20 тисяч військовополонених перебували в таборах на території міста. Близько 10 тисяч людей були вивезені на примусові роботи до Німеччини. Мусимо завжди пам’ятати про це…

Для України, цей день асоціюється не лише із минулим. Світ сьогодні згадує та вшановує пам’ять жертв Другої світової та каже — "Ніколи знову".

Вже 2-й рік триває війна в Україні з рашистськими загарбниками. І тому для українців слова про мир — особливо символічні.

«Українці воювали проти нацизму разом з десятками народів. І сьогодні так само спільно мають захищати мир та протистояти ворогові»,- наголосив голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський. - Сьогодні ми, як ніколи розуміємо ціну життя, й  вшановуємо всіх полеглих за нашу Україну. Україна обов’язково переможе!

Слава Україні! Героям слава!».

Присутні вшанували пам’ять героїв війни хвилиною мовчання та поклали квіти до солдатських могил і Вічного вогню.

Перемогли фашизм, переможемо й рашизм.

Світла пам'ять кожному воїну, хто у той  час звільнив світ від фашизму. Світла пам'ять кожному патріоту, хто у наш час загинув за незалежність України. 

 

У кожній громаді на урочистих заходах сьогодні поруч можна було побачити ветеранів воєн колишніх із воїнами сучасної війни. І так само згадували  про тих, хто нині боронить Україну від ворогів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора