Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського до жителів району з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2023 08:10
Кількість переглядів: 82

Шановні ветерани, 
дорогі творці Перемоги!
З плином часу трагічні події, які сталися ще у далекому 1939 році не стираються з пам’яті, а навпаки змушують все більше задумуватися над прискоренням миру та територіальної цілісності України. 
П'ять років. Саме в цей день завершилися п'ять довгих років війни нашої країни з німецькими фашистами.  Життя перемогло. Ми 76  років святкували Перемогу та сподівалися, що вже настільки жорстока війна стане останньою і, що більше нікому не захочеться зруйнувати мир. Але війна знову прийшла. Вона тут і зараз. Війна в Україні триває вже 440 діб.   І не збирається зупинятися на нашій землі. І вона вже стала такою ж жорстокою, як і та війна, перемогу в якій усі ми згадуємо щороку в травні.
Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих українців, які не повернулися з тієї страшної війни, віддавши своє життя за наше з вами щасливе майбутнє. 
Сьогодні як і колись у 40-х роках, наші найкращі патріоти мужньо захищають свою рідну землю. Саме зараз і саме в Україні вирішується те, як житимуть люди на нашому континенті. Чи буде мир. Не тільки у нас, а й у наших сусідів, у нас з вами. Зло не знає, що таке державні кордони. Тиранія ніколи не зупиняється на захопленні лише однієї країни.
Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка –  міста-герої, в яких живуть справжні герої. Відомі вже на весь світ жахливими злочинами, які скоїли там російські окупанти. А що чекає нас попереду, коли дізнаємось про інші, ще не звільнені до кінця українські міста, як, наприклад, Маріуполь, Енергодар, Бахмут, Нова Каховка…? Всі, хто вистояв страшний час окупації, всі хто, нажаль, залишився там навіки – ми ніколи не пробачимо росії цей військовий злочин і ніколи не забудемо.
Ми повинні  завжди пам’ятати про героїв, котрі віддали життя, захищаючи Україну.
Справою Честі для Української держави має стати тепер виявлення і покарання російських убивць за їх злодіяння в Бучі та інших мирних містах України. Такі злочини не мають і ніколи не матимуть строку давності.
Світла пам'ять кожному воїну, хто у той  час звільнив світ від фашизму. Світла пам'ять кожному патріоту, хто у наш час загинув за незалежність України. Адже, волелюбність та прагнення вільного життя - у нашого народу ніколи не відібрати. 
Має здійснитися мрія про мир. Наша і ваша мрія. Так само як це було 78 років тому. 
Ми повинні зробити все, щоб молоде покоління українців жили на своїй землі в мирі, розвивали народні традиції та відроджували культуру. 

Шановні ветерани!
Хай будуть міцними здоров'я і непохитна віра в перемогу, світле майбутнє наших дітей і онуків! 
Зичу всім вам Божого благословення. Тримайтеся. Перемога буде ЗА НАМИ! 
Слава Україні! 
Героям слава!

З повагою та шаною 
голова Білоцерківської  районної ради 
                                             Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора