Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На полях Білоцерківщини

Дата: 02.05.2023 08:03
Кількість переглядів: 123

Фото без описуЗа інформацією начальника відділу економічного та агропромислового розвитку Білоцерківської райдержадміністрації Анатолія Онопрієнка, перебіг весняно-польових робіт у Білоцерківському районі, незважаючи на досить складні погодні умови, проводиться планово.

Систематичні дощі не давали можливість провести вчасно посів цукрового буряка  та соняшника, яких посіяно відповідно на 6 та 25 тис. га.

Станом на 1 травня озимі культури посіяні на площі 122 тис. га, посіви перебувають у доброму стані. Яра зернова група посіяна  на площі 23 тис. га; посіви технічних культур (соняшника та цукрового буряка) становлять 31 тис. га. Всього в районі станом на сьогодні засіяно 176 тис. га, що становить 37% від загальної потреби. 

На даний час господарства району проводять догляд за посівами пшениці та ріпаку та їх листове живлення мікро- та макроелементами.

Аграрії, які займаються овочівництвом та садівництвом, працюють в досить складних умовах.

Найбільш суттєвими проблемами аграріїв являються високі ціни на мінеральні добрива, що зумовить зменшення їх використання на 40% та призведе до зниження урожайності сільськогосподарських культур та суттєвий розрив між світовими та внутрішніми цінами на зернові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора