Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Летить звідусіль Чорнобильський біль…

Дата: 26.04.2023 11:01
Кількість переглядів: 127

Фото без описуЧорнобильська трагедія… Вже  37 років дзвони Чорнобиля лунають над українською землею, стукають у наші серця, змушуючи нас згадувати той страшний день 1986-го року, пам’ятати імена тих, хто власним життям і здоров’ям затулили світ від атомного лиха….

З цієї нагоди  у м. Біла Церква відбувся мітинг.  Відзначити героїв-чорнобильців, підтримати  та висловити їм свою повагу прийшли представники районної та міської влади, громадські активісти, депутати, молодь.

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Розчулив усіх присутніх спогадами про минуле та авторським віршем Анатолій Медвідь - живий свідок історії, ліквідатор І-ї категорії .

До присутніх звернувся голова Білоцерківської районної ради  Василь Зеленський. Він наголосив, що Чорнобильська трагедія завжди буде нагадувати про себе.  Він зауважив, що й сьогодні робітники атомних електростанцій стоять на охороні мирного атому. Подякував їм за мужність, героїзм та професіоналізм. Ці люди не покинули свій відповідальний пост навіть під час окупації, виконуючи свою роботу під дулами російських автоматів. Вони захистили людство від можливого повторення трагедії. Обов’язок українців – пам’ятати про подвиг людей, які боролися з радіаційної стихією і захистили наступні покоління від глобальних наслідків катастрофи.

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. Але біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо ці дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив надто високу ціну, втративши своє здоров’я, життя. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії.

Поряд з уроком, який дала людству ця трагедія, безперечно є урок мужності, героїзму, милосердя…. І дай нам Боже мудрості та знань, щоб уникнути в майбутньому подібного лиха!

У кожній громаді Білоцерківського району вшанували пам’ять загиблих.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора