Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського

Дата: 31.03.2023 08:40
Кількість переглядів: 139

Шановні жителі Білоцерківського району!

Чотириста днів нашої оборони від повномасштабної агресії. Українські збройні сили  гідно протистоїть ворогу та відвойовують власну територію.

Щодо ситуації у районі. Вночі знову рашисти атакували дронами Київщину.  Майже три години тривала повітряна тривога, хоч обстрілів на території Білоцерківщини не зафіксовано.

Дякуємо нашим ЗСУ, які цілодобово несуть бойове чергування в системі протиповітряної оборони держави, контролюючи повітряні цілі як у повітряному просторі країни, так і за її межами.

Дякую кожному – волонтеру,  лікарю, підприємцю, вчителю, аграрію від наших захисників, які відчувають підтримку тилу.

Під контролем хід весняно-польових робіт у господарствах району.  Аграрії району усвідомлюють всю відповідальність, яка лягає на їхні плечі в умовах війни.

Наразі на полях  сільськогосподарських підприємств району йде посів ярих зернових та триває сезонний обробіток полів під врожай 2023 року.

На землях Білоцерківського району вже засіяно ячмінь. Також обробляються площі під посів цукрового буряку, соняшнику, бобових культур та кукурудзи. Окрім того майже 100 тис. га задіяно під озимими культурами – переважно пшениця та ріпак, які знаходяться у доброму стані.

Наразі надважливим завданням для нашого регіону є активізація економічної діяльності.

Ми  забезпечуємо виконання органами місцевого самоврядування основних завдань в освітній, медичній, соціальній  сферах, підтримуємо внутрішньо переміщенні особи,  житлово-комунальному господарстві в умовах воєнного стану.  Дотримуються державні гарантії в частині соціальних виплат та пенсій, проводиться моніторинг продовольчих продуктів, безперебійний рух міжміських та приміських перевезень загального користування, питання оборонної сфери та цивільного захисту населення, стану благоустрою територій, посилення роботи з населенням щодо дотримання необхідних правил безпеки.

Звертаю увагу жителів району на необхідності суворого дотримання вимог комендантської години.

Пам`ятайте про всі ті обмеження, які існують з перших днів повномасштабного вторгнення ворога.

Наголошую про недопустимість підпалів трави та сухостою. Пам'ятайте, що навіть невелике загорання може стати причиною масштабної пожежі, на ліквідацію якої витрачається чимало часу та ресурсів.

Пам`ятайте про заборону  відвідування лісів та використання водного транспорту на водоймах.

Звертаю увагу керівників громад та всіх відповідних служб щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної  роботи серед населення у цих  напрямках.

Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Пам'ятайте про свою безпеку та безпеку рідних.

Продовжую висловлювати слова вдячності всім, хто згуртувавшись,  підтримує і допомагає тим хто цього потребує: ЗСУ, загони Територіальної оборони, особи що евакуюються, волонтерському руху, аграріям, бізнесу… Щиро вдячний кожному за  підтримку й допомогу.

Війна триває. Окупанти продовжують  вбивати мирне населення, тому потрібно суворо дотримуватися всіх заходів безпеки.

Щиро дякую усім нашим захисникам і захисницям.

Ми віримо у вас. Ми пишаємося вами.

Бережи нас, Боже, в цей складний час, бережи нашу Україну!

Голова районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора