Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Білоцерківщина знає своїх Героїв

Дата: 14.03.2023 15:44
Кількість переглядів: 159

Сьогодні, 14 березня у приміщенні Білоцерківської районної ради відзначали День українського добровольця, який було встановлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України. Саме цього дня, в 2014 році перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

В Україні ми переживаємо найскладніший період в своїй новітній історії, але завжди знаходяться люди, які готові брати на себе відповідальність та ризикувати своїм життям, щоб захистити нашу Батьківщину від російського агресора.

Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання всіх бійців, які не повернулися із поля бою.

         «Сьогодні ми вшановуємо мужність та героїзм українських добровольців, які зібралися разом, щоб захистити нашу країну. Вони є справжніми героями нашого часу, і ми повинні пишатися тим, що вони є нашими співвітчизниками. Сьогодні військо зміцнене добровольцями, підтримане коштами громадян України та широко підтримується волонтерським рухом. Завжди пам’ятатимемо героїв, які поклали своє життя, захищаючи цілісність незалежної України», -  говорить голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський.

Слова подяки на адресу добровольців ДФТГ звучали  від голови Білоцерківської районної військової  адміністрації Людмили Мерзлюк, офіцера групи по роботі з добровольчими формуваннями 114 окремої бригади Тероборони Дмитра Киришуна, генерала-майора Олександра Лебедя.

Доповненням до слів вітань керівників  стали медалі «Захисника Вітчизни»,  грамоти Білоцерківської районної ради  добровольцям – за мужність і героїзм під час боротьби за територіальну цілісність України та з нагоди відзначення Дня українського добровольця.

Відзнаку 114 Обр Тро «Захистимо свій дім, захистимо Україну» із рук генерала-майора Олександра Лебедя отримав доброволець  Павло Велігорський.   

Україна вдячна кожному і кожній, хто відчув, що час стати воїном. Україна пишається всіма, хто здобуває перемогу для нашої держави. Україна завжди пам’ятатиме всіх своїх героїв, які віддали життя за свободу.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора