Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У конструктивному руслі

Дата: 10.03.2023 14:30
Кількість переглядів: 297

10 березня, в сесійній залі районної ради відбулося чергове пленарне засідання п'ятнадцятої сесії Білоцерківської районної ради VІІІ скликання під  головуванням очільника районної ради Василя Зеленського.

В роботі пленарного засідання взяли участь голова Білоцерківської Військової адміністрації Людмила Мерзлюк, очільники силових структур району, депутати районної ради, начальники відділів та служб райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради.

На пленарне засідання прибуло 32 депутата. Пам’ять усіх борців за гідність, свободу та незалежність України  вшанували хвилиною мовчання.

 У ході пленарного засідання було розглянуто 22 питання порядку денного, які були детально опрацьовані попередньо – на постійних комісіях районної ради.

Спочатку перед депутатами звітував голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський про пророблену роботу за минулий рік. За словами очільника районної ради рік видався напруженим.  І під керівництвом району було зроблено все, щоб він був життєдіяльним. Всі працівники районної ради, хто залишилися в перші дні війни, працювали злагоджено, сумлінно, конструктивно. Адже війна вимагала особливих дій,  режиму роботи… Депутати затвердили звіт про роботу голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського і заслухали та прийняли звіти про виконання у 2022 році низки районних програм. 

Пелех Михайло Іванович, начальник Білоцерківського РУ ГУ НП України в Київській області на розгляд депутатам представив  інформацію Білоцерківського районного управління поліції про стан правопорядку на території Білоцерківського району та заходи, які вживалися щодо попередження правопорушень за 2022 рік.  Відповів на ряд питань, які порушували депутати. А їх цікавили питання щодо профілактичних заходів, які проводяться з підлітками та їх батьками з метою недопущення правопорушень на території району, щодо контролю виданої зброї, та наповнюваність особового складу поліції. Очільник поліції запросив бажаючих  долучатися до штурмових бригад, надав відповіді по запитам депутата Володимира Бабенка.

Про стан законності, боротьби із злочинністю та результати діяльності на території Білоцерківського району за 2022 рік звітував перед депутатами заступник керівника Білоцерківської окружної прокуратури Київської області  Олександр Маційчук.

Депутати районної ради позитивно оцінили роботу правоохоронних органів та подякували їм.

Далі затвердили Програму підтримки розвитку місцевого самоврядування у Білоцерківському районі на 2023 – 2025 роки, погодили питання щодо прийняття до районного бюджету міжбюджетних трансфертів з бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердили списки  присяжних Білоцерківського міськрайонного суду, Таращанського районного суду Київської області, розглянули та погодили питання щодо перейменування села Першотравневе Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району Київської області, затвердили структуру виконавчого апарату Білоцерківської районної  ради.

Онопрієнко Анатолій Миколайович, начальник відділу економічного та агропромислового розвитку Білоцерківської районної державної адміністрації представив звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківського району на 2022 – 2025 роки за 2022 рік. Вказавши в яких умовах працювали наші аграрії, промислові підприємства, бізнес, освітяни, медики, ЖКГ. Як виживали та тримали економічний фронт району, Київщини. Депутати підтримали програму.

Представники депутатського корпусу розглянули доцільність надання окремих дозволів на користування надрами та  розглянули питання, що стосуються управління майном, задовольнили прохання ряду депутатів про їх дострокове припинення повноважень. 

А от  звіти  про виконання районного бюджету Білоцерківського району за 2022 рік, та Програми фінансового забезпечення виконання та реалізації повноважень Білоцерківської районної державної адміністрації депутати  не підтримали, вказавши на обєктивні причини.

«Ми працювали відкрито, прозоро, виключно в рамках чинного законодавства, із максимальним врахуванням думок, пропозицій депутатів, чим забезпечили консолідовану роботу в сесійній залі»,- на завершення сказав голова ради Василь Зеленський.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора