Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На нараді з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур було розглянуто оперативну ситуацію в районі.

Дата: 08.03.2023 07:34
Кількість переглядів: 99

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, під час якої було розглянуто оперативну ситуацію в районі. У роботі наради участь взяв голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський.

Як зазначили заступник начальника районного управління Національної поліції Олексій Ковбаса  та т.в.о. командира батальйону патрульної поліції Олександр Світовий, загалом ситуація контрольована, проте викликає занепокоєння значна кількість порушень правил дорожнього руху. Зокрема, впродовж минулого тижня зареєстровано 110 випадків перевищення швидкісного режиму та 32 факти водіння авто у нетверезому стані. Всі порушення було запротокольовано правоохоронцями, проте вражає нехтування з боку учасників дорожнього руху не лише існуючими правилами, а й власним життям, оскільки такі порушення зазвичай провокують ДТП. Тому правоохоронці і далі роблять значний акцент на проведенні профілактичних заходів, спрямованих на підвищення правової культури населення.

Значну увагу профілактичним бесідам з  жителями всіх громад району приділяють і працівники ДСНС, оскільки весняне потепління спонукає багатьох господарників  до прибирань територій домоволодінь та прибережних зон, що нерідко супроводжується підпалюванням сміття та сухостою трави. Як доповів під час наради начальник  Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС у Київській області Віктор Сподін, лише за перший тиждень весни в районі зареєстровано 21 пожежу, з них третина спровокована  палінням сміття, трав’яного  настилу, очерету, дерев…

Зважаючи на це, працівники ДСНС у спілкуванні з жителями наголошують на значній шкоді, яку приносять пожежі екосистемі, та на відповідальності адміністративній, а в окремих випадках і кримінальній відповідальності за подібні дії.

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк, під час обговорення зазначеного питання наголосила,   що паління сухостою під час воєнного стану прирівнюється до диверсії, оскільки у нинішній час паління трави - це допомога ворогові, бо крім додаткової шкоди і економіці, і екології, палії  ще й відволікають надзвичайників та інші служби від виконання важливих завдань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора