Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Понад 33 тисячі старих ламп жителі Київщини вже обміняли на енергоощадні LED

Дата: 17.02.2023 07:43
Кількість переглядів: 99

Жителі Київської області станом на 14 лютого принесли до відділень Укрпошти 33 083 одиниці ламп розжарювання та обміняли їх на енергоощадні LED-лампи. Про це повідомляють у Департаменті екології та природних ресурсів Київської ОВА. 

Загалом до центрів територіальних громад Київської області привезли 225 804 енергоощадних LED-ламп, що віддають у замін на старі лампи розжарювання.

Обмін можна здійснити у відділеннях Укрпошти в містах і селищах міського типу. Водночас з 26-27 лютого обміняти старі лампи розжарювання на LED-лампи зможуть ще й жителі сіл. 

Окрім цього, у застосунку Дія українці зможуть подати заявку на безоплатний обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи,  а потім отримати їх в одному з відділень Укрпошти

Щоб подати заяву про обмін лампочок у застосунку:

  • авторизуйтесь у Дії;
  • оберіть «Послуги» – «Обмін лампочок»;
  • вкажіть контактний номер телефону та відділення Укрпошти, в якому бажаєте отримати лампи;
  • зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Після цього отримаєте push-сповіщення, що лампи є в обраному відділенні Укрпошти. Ви можете їх отримати протягом 5 робочих днів. Якщо за цей час не заберете лампи, то заява анулюються.

За підрахунками фахівців, перехід на енергоощадні лампи знизить споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі.

Програма обміну підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Більше деталей про обмін лампочок – за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора