Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Білоцерківської районноі ради Василь Зеленський взяв участь у робочій нараді з очільники правоохоронних, контролюючих та силових структур.

Дата: 31.01.2023 07:58
Кількість переглядів: 150

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з керівниками правоохоронних, силових та контролюючих структур, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.
Як доповів заступник начальника Білоцерківського районного управління поліції Олексій Ковбаса, впродовж минулого тижня резонансних подій не зафіксовано. На жаль, і надалі мають місце випадки значних порушень правил дорожнього руху, включаючи й ті, що призводять до травмування водіїв, пасажирів та пішоходів. Зважаючи на це, працівниками управління та патрульними поліцейськими застосовуються заходи, покликані на запобігання виникнення ДТП, включаючи спільні патрулювання,  регулювання перехресть на час вимкнення електроенергії та подальше проведення роз’яснювальної роботи серед пішоходів щодо необхідності використання  ліхтариків та світловідбиваючих елементів в одязі, особливо у темну пору доби.
Окрему увагу під час наради було приділено виявленим фактам зловживань з використанням пересічними громадянами військового спорядження та  атрибутики. На жаль, мають місце випадки, коли  цивільні особи порушують діюче законодавство, оскільки заборона на носіння військової форми зі знаками розрізнення військовослужбовців для цивільних осіб в Україні діє ще з 2019 року. Це вважається адміністративним правопорушенням та карається штрафом у розмірі від 2550 до 3400 грн. Одяг у особи-правопорушника також конфіскують.
Важливим є те, що під час дії правового режиму воєнного стану цивільним громадянам заборонено носити не лише військову форму, а й будь-яку іншу форму чи одяг, що нагадують військову та можуть ввести в оману.
-  Необхідно посилити контроль за використанням військового спорядження та атрибутики, - наголосила під час наради начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк та дала доручення провести відповідну роз’яснювальну роботу серед населення. (За матеріалами сайту РДА)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора