Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського з нагоди вшанування пам’яті героїв Крут

Дата: 27.01.2023 08:28
Кількість переглядів: 118

29 січня, українська громадськість вшановує  день пам’яті героїв Крут. Подвиг студентів, які полягли у бою на Чернігівщині 1918 року, став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну. Вони призупинили наступ більшовицьких військ на столицю України, що дало можливість евакуювати уряд Української Народної Республіки і продовжити переговори, які завершилися підписання Брестського миру.

Подвиг героїв Крут став символом жертовності, мужності та патріотизму. Ці риси притаманні лише справжнім героям, які готові були йти на жертви, аби їх мрія про Україну майбутнього стала реальністю.

У наші дні образ героїв Крут  та їх непоборні жага і віра стали взірцем для нового покоління українців, загартованих у боях війни з російським агресором.

Є прислів’я, яке може влучно охарактеризувати сучасну українську націю: «Вони хотіли поховати нас, але не знали що ми – насіння». Вже  майже рік наші  бійці тримають фронт незважаючи на пекельну спеку та холод.

Пам’ять про жертви героїв Крут стала однією з найбільших цінностей нашої країни, яку ми не можемо зрадити або забути. Слава Україні! Героям Слава!

З повагою голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора