Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського до жителів району з нагоди вшанування пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 08:19
Кількість переглядів: 109

 Шановні земляки!  

27 січня – скорботна дата. У цей день Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ‒ одної із жорстоких сторінок історії людства ХХ сторіччя.

 Трагедія єврейського народу в роки Другої світової війни ‒ це скорботний урок для всього людства, застереження про небезпеку расизму, ненависті й нетерпимості, який завжди нагадуватиме про страшні наслідки одержимої ідеології, яку сповідували прихильники фашизму.

Сьогодні ми боремося з  рашизмом. Через жахи катувань, знущань, смерті пройшли тисячі чоловіків, жінок, дітей, і лише деяким із них вдалося вижити. Ті, хто лишилися в живих, самим своїм життям несуть нам найважливішу думку: про тріумф людського духу. Вони є живим підтвердженням того, що тиранія, навіть якщо вона виникає, ніколи не святкуватиме перемогу.

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед людьми, чиї житті забрали страшні події тих та сьогоднішніх часів.

 Приєднуємося до загальної печалі й прагнемо співчувати болю та втраті. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати.

Миру усім нам, наснаги та сил.

З повагою голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора