Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВІТ Голови Білоцерківської районної ради про свою діяльність за 2022 рік

Дата: 11.01.2023 10:34
Кількість переглядів: 494

Фото без описуЗгідно з Законом України  «Про місцеве самоврядування в Україні»  я, як голова районної ради, звітую перед радою VIII скликання про свою діяльність.Фото без опису

У звітному періоді робота районної ради здійснювалась у межах повноважень, визначених Конституцією, основним нашим Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими законами, нормативно-правовими актами та Регламентом районної ради.

Загальний склад Білоцерківської районної рада VIII скликання налічує 54 депутати, склад ради на теперішній час 52 депутати, 7 політичних партій: політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», ПП «Слуга народу, ПП «Європейська солідарність», ПП "За майбутнє", Всеукраїнське об’єднання «Свобода», ПП «Сила і честь», Політичної партії «Наш край».

На сьогодні у раді діє 4 фракції:

- фракція ПП «Слуга народу» - 9 депутатів, голова – ПЕЧЕНЮК Дмитро Олександрович;

- фракція ПП «За майбутнє» - 6 депутатів, голова – БАЛАС Юрій Миколайович;

- фракція ПП«Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» - 10 депутатів, голова – ОВДІЄНКО Маріанна Олександрівна.

- фракція Всеукраїнське об’єднання «Свобода» - 4 депутати, голова – ХРИК Василь Михайлович.

Політичні партії: «Європейська  солідарність», «СИЛА І ЧЕСТЬ» «Наш край» не мають фракцій в районній раді.

Представники фракції "Опозиційна платформа - За життя" у районній раді проявили мудрість і патріотизм, засудивши дії керівництва росії та оголосили про свій вихід із фракції. Тому 23 депутати районної ради є позафракційними.

Основною формою роботи районної ради є проведення пленарних засідань та засідань постійних комісій.

У звітному періоді проведено 14 засідань сесій. На них розглянуто 173 питання та  прийнято 148 рішень. Розглянуто 9 депутатських звернень фракцій до вищих державних органів 7 з них підтримані депутатами районної ради.

Всі питання, що були передбачені планом роботи районної ради на 2021-2022 роки,  розглянуті і по ним прийняті відповідні рішення.

Попередньо сесійні питання розглядаються на засіданнях постійних комісій  та за їх висновками і рекомендаціями питання вносяться до порядку денного сесії. В результаті такої злагодженої і плідної попередньо проведеної роботи пленарні сесійні засідання проходять достатньо чітко.

З метою ефективного розв’язання проблем і прийняття рішень, голова районної державної адміністрації, його заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації постійно запрошуються для участі у засіданнях постійних комісій та роботі сесій районної ради.

Всі ми прекрасно розуміємо, що головне питання нашої роботи полягає не в тому, скільки і яких рішень було прийнято на сесіях районної ради. Головне питання – який із цього практичний результат, як це вплинуло на стан економіки і соціальної сфери, на розвиток району, громад, і в кінці кінців на добробут кожного жителя Білої Церкви.

Хочу підкреслити, що значна кількість прийнятих рішень мають глобальний характер і стосуються не тільки теперішнього стану району, але будуть впливати і на  віддалені перспективи як громад так і усього району.

Сесія районної ради не могла б ефективно працювати без ефективної роботи постійних депутатських комісій. Їх, як ви знаєте, в нашій раді утворено 6.

- З питань бюджету, фінансів, цін та соціально-економічного розвитку,  голова комісії - ТРОЯНСЬКА Наталія Іванівна,  за звітний період було проведено 8 засідань, розглянуто 44 проектів рішень, які винесені, з позитивними висновками, на затвердження сесії районної ради.

- з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді і спорту, голова – ВАХНІЙ Сергій Петрович.

- з питань комунальної власності та приватизації голова комісії КАРУК Віталій Вадимович, провела 11 засідань розглянувши 71 питання. Особливо хочу наголосити про досить напружену, дієву та злагоджену роботу комісії в 2021 році, коли відповідно до законодавства ми повинні були в зазначені терміни передати в громади, комунальне майно, комунальні заклади та підприємства.

- комісія з питань земельних та водних ресурсів і екології, голова – БОНДАР Богдан Іванович, провела 9 засідань, розглянувши 16 питань.

- з питань законності, правопорядку,  регламенту, депутатської етики та децентралізації, голова якої САНІН Володимир Миколайович, за звітний період провела 9 засідань розглянувши на них 39 питань.

- комісія з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв'язку, торгівлі, та захисту прав споживачів, голова комісії БИЧКОВ Олександр Володимирович.

Висновки та рекомендації комісій в обов‘язковому порядку направляються виконавцям для реагування, або враховані в рішеннях сесій районної ради.

Щодо  роботи постійних комісій мені приємно вам доповісти сьогодні, що засідання проходили і проходять на високому рівні, депутатами продуктивно обговорюються всі питання та  вносяться слушні пропозиції.

Робота в постійних комісіях є переконливим свідченням активної позиції депутатів.

Результати роботи районної ради, як колективного органу, в значній мірі залежить від роботи кожного окремо взятого депутата. Хочу з приємністю відмітити, що активність депутатів районної ради восьмого скликання зросла. Це проявляється і в значно більш активній участі депутатів і в роботі пленарних засідань сесій, і в роботі постійних депутатських комісій, а також великій кількості практичних пропозицій депутатів, які, безумовно сприяли покращенню роботи ради і ефективному вирішенню проблем, які хвилюють жителів району.

Серед усіх напрямів діяльності голови районної ради особливе місце відведено організації роботи з розгляду звернень громадян та забезпеченню їх особистого прийому керівництвом ради.

Згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» надійшов 33 запити від юридичних, фізичних осіб та об’єднань громадян і на всі запити, відповідно до термінів визначених законом, надано відповіді.

В діяльності голови районної ради та виконавчого апарату районної ради значне місце посідає робота з документами. За звітній період було опрацьовано 750 документів та в установленому порядку надано відповіді чи інформації з порушених питань.

На прийомі у голови районної ради побувало понад 150 громадян. Найбільше звернень громадян як письмових так і усних стосувались питань скорочення служб та вивільнення людей, регулювання земельних, водних відносин та соціального захисту, питань, пов’язаних із тимчасово-переміщеними особами... Всі звернення розглянуті у визначенні законодавством терміни, проведена відповідна робота щодо вирішення поставлених питань та надані ґрунтовні відповіді і роз’яснення. Хочу відмітити, що вирішенню проблем, порушених у зверненнях громадян, завжди приділяю першочергову увагу.

Важливим напрямком  роботи районної ради є також правове забезпечення діяльності районної ради. Юридичним відділом систематично надається необхідна правова, організаційна і методична допомога депутатам, постійним комісіям районної ради, органам місцевого самоврядування районну та їх посадовим особам, здійснюється розробка проектів нормативно-правових актів районної ради  їх експертиза на відповідність чинному законодавству; узагальнення практики застосування законодавства з питань, що належать до компетенції районної ради.

Районна рада восьмого скликання надає методичну допомогу посадовим особам місцевого самоврядування району, щодо роботи з  нормативно-правовими документами, які регулюють земельні, фінансові та інші питання життєдіяльності місцевих рад. Ця робота має системний характер.

Крім цього працівники виконавчого апарату з великим практичним досвідом роботи надають допомогу  головам громад на місцях в організації і проведенні сесій та по інших питаннях.

Основні показники, які характеризують стан реального сектору економіки Білоцерківського району зберігають позитивну динаміку, незважаючи на дуже складну соціально - економічну ситуацію в країні.

На території району діють 13 територіальних громад.  За цей час була проведена значна робота як органів місцевого самоврядування так і виконавчої влади. Дієвість територіальної громади визначається сумлінністю й відповідальністю людей, які працюють в органах місцевого самоврядування. Пишаюся, що голови громад та депутати місцевих рад довели, що вміють вміло  господарювати та розвивати свої території. За результатами року громади демонструють свою самодостатність. У цьому вбачаю і нашу заслугу.

Вже стало доброю традицією організовувати та проводити в районі державні свята, районні заходи. Особливу увагу приділяю відзначенню урочистостей до Дня незалежності, Дня району, Дня місцевого самоврядування. Я особисто долучаюся до організації та проведення цієї  справи. Об`їзджаю громади, дякую  за активність та небайдужість, відзначаю кращих працівників грамотами та подяками. Приємно бачити громади, де всі як один працюють задля соціально-економічного та культурного розвитку своїх територій. Саме в цьому і є секрет успіху розвитку будь-якого населеного пункту.

На депутатів покладалося прийняття непростих рішень. І, попри всі перепалки та конфлікти, що виникали у нас під час обговорень питань, на сесію ми приходили з чіткими рішеннями. Я закликав і закликаю вас працювати єдиним  цілісним механізмом, що здатний працювати на користь району, на користь громад.

Організовано роботу щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства працівниками районної ради, депутатами. Забезпечено проведення відповідних занять, навчань, семінарів та консультацій.

Проведено інформаційну, роз’яснювальну та попереджувальну роботу щодо обов’язковості подання державними службовцями декларацій (усіх типів) особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, завдяки чому декларування доходів та статків за 2021 рік суб’єктами декларування проведено вчасно. Підготовлено та розміщено на офіційному сайті районної ради  матеріали щодо е-декларування у 2023 році.

Організовано та проведено на території району кампанії з імунізації проти коронавірусної інфекції.

Ініціювали зниження тарифів для населення на централізоване водопостачання та водовідведення, та прийняли ряд соціальних звернень. Ініціювали та прийняли  звернення Білоцерківської районної ради Київської області щодо незабезпеченості коштами та утримання районних рад.

 Закликали внести зміни до Бюджетного кодексу України та передбачити шляхи наповнення бюджетів районних рад або додаткової дотації з державного бюджету для забезпечення функціонування органів місцевого самоврядування. А також напрацювати зміни до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, чітко визначивши повноваження органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня, та внести відповідний законопроєкт на розгляд Верховної Ради України.

Робота районної  ради була спрямована на ефективну реалізацію державної політики з питань оборонної діяльності, виконання заходів з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій.

З метою реалізації повноважень щодо підготовки та ведення територіальної оборони, виконання покладених завдань на території Білоцерківського району, проводилися заходи по  програмі з підтримки  територіальної оборони, утворено штаб територіальної оборони району та сформовано підрозділ територіальної оборони району. У Білоцерківському районі запрацював Центр рекрутингу територіальної оборони.

Шановні жителі Білоцерківського району!

Війна – це той лакмусовий папірець, який дозволяє чітко проявитися кожному. Особливо якщо від твоїх дій і рішень залежить доля не лише однієї особи чи однієї родини, а тисячі людей.

Наша Білоцерківська районна рада об’єднала у своїх лавах представників різних політичних сил. І політичні амбіції нерідко відігравали ключову роль для демонстрації своєї ваги навіть на рівні району. Про це свідчили наші бурхливі сесії, коли я намагався сконсолідувати всіх депутатів заради однієї спільної мети – роботи на благо Білоцерківщини.

16 лютого, у День єднання, я закликав колег, депутатів, жителів району зберігати мудрість і спокій у будь-якій ситуації. Колектив Білоцерківської районної ради демонстрував свою згуртованість перед обличчям військової загрози та інформаційного тиску.

Перші ракетні удари, які вибухнули на території Білоцерківського району, змусили багатьох містян, у тому числі й депутатів,  покинути свої домівки.

У перші дні війни я скликав чергове засідання  сесії. Усі дискусії і непорозуміння депутатів були відкинуті.  7 березня депутати одноголосно ухвалили звернення  до глав держав та урядів, парламентів та народів держав-членів НАТО з закликом підтримати прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною. Фінансово підтримали потреби ЗСУ.

Без перебільшення скажу, працював цілодобово. Займався організацією робіт з  ліквідації наслідків ракетних обстрілів на території району. Організовував  доставку гуманітарної допомоги, транспорт для евакуації населення із загрозливих зон та окремих родин із дітьми з нашого району, доправляв лікарів у деокуповані території Київщини, тримаючи тісний зв'язок з кожною громадою.

Не вагаючись, увійшов до складу територіальної оборони. Займався організаційними питаннями тероборони Білоцерківського району.

Долучив представників бізнесу до  волонтерського руху. Організувавшись, вони зуміли собою замінити сили логістики з гуманітарних та цивільних вантажів.

Разом із місцевими депутатами організували гуманітарний штаб. Що й дало змогу, без перешкод, постійно направляти суттєву допомогу ЗСУ, представникам Тероборони, переселенцям, літнім людям, дітям, соціально-незахищеним сім`ям. Підтримували необхідним енергетиків, працівників комунальної служби району, працівників поліціі, МЧС. Формували та  направляли вантажі у деокуповані території.

Так, авто з гуманітарним вантажем  слідували в деокуповані громади Київщини (Ірпінь, Бородянка, Буча, Гостомель, Демирів, Макарів, Іванків), Херсонщини, Білозерська ОТГ,  Миколаївщини, Харківщини, Чернігівщини.

Працювали над забезпеченням бійців тероборони та воїнів ЗСУ військовою омуніцією, буржуйками, дронами, приладами нічного бачення, тепловізорами…

У червні організовано  збір коштів на придбання транспортного засобу для першої президентської бригади оперативного призначення ім. Гетьмана Петра Дорошенка Національної гвардії України.

Організував на полігоні  заняття з вивчення прийомів тактичної медицини для представників органів місцевого самоврядування району.

Спільно з головами територіальних громад, виконавчою владою  на території району сформовано  60 пунктів незламності .

За звітний період провів ряд зустрічей із представниками громадських організацій, активістами ветеранських організацій, учасниками бойових дій, з представниками потужного волонтерського руху Білоцерківського району, журналістами, працівниками поліції, жителями громад та їх керівниками.

Підтримав медпрацівників, які працюють на території громад району, побував у будинках-інтернатах, де проживають одинокі літні люди, зустрічався з освітянами, представниками бізнесу, аграріями. Разом з ними вирішували ряд нагальних питань життєзабезпечення району.

Зустрічався з нашими військовими - зенітно-ракетного полку, 72-ї бригади «Чорних запорожців, 114 бригади територіальної оборони. І не лише для того, аби передати необхідні речі та провіант, а найперше – щоб поглянути в очі військовим, підтримати їх морально, підняти бойовий дух людей, які стоять на сторожі миру в нашій країні.

Про всі ці події ви протягом року знайомилися зі сторінок газети «Замкова гора», бачили по місцевому телебаченню, соціальних мережах.  Крім того, вся інформація вчасно оприлюднюється на офіційному сайті Білоцерківської районної ради, що дає змогу висвітлювати діяльність Білоцерківської районної ради та депутатського корпусу, інформування населення району про найважливіші події військового,  соціально-економічного та культурного розвитку, підготовки спеціальних та тематичних репортажів важливих заходів і подій, які стосуються життєдіяльності району.

Шановні депутати!

У нас ще дуже багато не вирішених проблем. За моїм глибоким переконанням ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати конкретними діями людей. Тому поле діяльності в майбутньому для нас дуже широке.

Пам`ятайте, дуже важливо, працювати для благополуччя своїх земляків. Одного статусу мало. Його необхідно наповнювати відповідним змістом. Важливо впливати на процеси, тісно співпрацювати з обласними інстанціями, депутатами усіх рівнів, із громадами, тоді й результат, як відомо, не забариться. Доброго вам настрою, гідних партнерів і вагомих здобутків. Віримо у наші ЗСУ! Разом до перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора