Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Наближаємо перемогу стійкістю та ефективністю дій на всіх фронтах - Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський

Дата: 09.01.2023 08:59
Кількість переглядів: 145

Білоцерківщина завжди славилася потужними підприємствами, сільськогосподарськими господарствами, які наповнюють бюджети різних рівнів, створюють нові робочі місця, продукція їх знана за межами країни та є основою стабільного соціально-економічного розвитку регіону.

Проте  війна діяльність більшості з них постала перед вибором. Саме про це  у розмові з  головою Білоцерківської районної  ради Василем Зеленським  зазначив засновник компанії ТОВ «Меткаспостач»  Володимир Скакун під час  робочої поїздки голови ради на підприємство.

Керівник району побував на підприємстві, детально ознайомився з процесом виготовлення  виробів із металу та  відзначив  їх якість, поспілкувався  із колективом, почув їх думки і настрої.

«Головне – перемогти. Про бізнес подумаємо потім», – ці слова керівника  компанії Володимира Скакуна можна назвати девізом абсолютної більшості українських бізнесменів. Перемогу наближають по‑різному: хтось узяв до рук зброю, хтось поставив бізнес на воєнні рейки, а хтось спрямував підприємницьку енергію та навички у волонтерство.

Компанія "МЕТКАСПОСТАЧ" виробляє продукцію під торговою маркою "МЕТКАС", яка була заснована в 2008 році  й входить до десятки найкращих виробників металевих поличкових стелажів в Україні. Компанія розширяється і вже два роки на території с.Озерна успішно працює виробництво, що є  бюджетоутворюючим підприємством.

Вихід на ринок Європи  дозволив розширити географію МЕТКАСПОСТАЧ. До початку повномасштабного вторгнення рф  стелажі продавалися у 12 країнах світу. Всі товари виготовляються на базі власного виробничого комплексу, що дозволяє вдосконалювати моделі стелажів та збільшувати асортимент підприємства. Інженерна група регулярно розробляє нові моделі стелажів з огляду на потреби покупців.

На території Білоцерківського району, де немає активних бойових дій, бізнес більше схожий на бізнес: виробництво не зупиняли, працівників не евакуювали, податки систематично сплачуються. 160 працівників мають постійне місце роботи, середня заробітна плата складає 12 тис грн.

«В перші дні війни, - згадує голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський, - завод продовжував працювати, але до традиційних клієнтів додалися нові замовники. На моє прохання Володимир Анатолійович без вагань надавав транспорт, водіїв для евакуації жителів Київської області та перевезення лікарів у деокуповані території Київщини. Спочатку їздити було складно. Водії не знали, де натраплять на ворога, де перекрито дорогу, та й взагалі, було безпечно їхати в таких умовах, але справлялись. Організувавшись, вони зуміли собою замінити сили логістики з гуманітарних та цивільних вантажів.»

Війна драматично змінила експортну та цінову політику компанії: експорт і продаж зупинено. Ринок – лише Україна. Але уміння працювати з металом затребуване.

Через перебої з електропостачанням  закупляються генератори, змінюється графік роботи працівників. І все ж підприємство працює й забезпечує запити як покупців так і  волонтерів.

«Вважаю, що так само завзято, як ми думаємо про відвоювання окупованих міст, ми маємо думати про відновлення нашої економіки, — говорить голова ради Василь Зеленський. — Тому дуже важливо продовжувати вести бізнес в Україні, а представникам влади співпрацювати з представниками бізнесу. Згуртованість допомагає українцям на всіх фронтах: і на військовому, і на економічному. А будь-який бізнес — це також про єдність. Бо за кожною компанією або виробництвом стоїть команда, яка його створює і розвиває. Час зміцнювати економічний фронт. Разом працюємо на Перемогу!»,- на завершення зустрічі резюмував голова ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора