Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

14 грудня в Україні вшановують ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського.

Дата: 14.12.2022 07:15
Кількість переглядів: 79

Шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей, які відали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають і не даватимуть спокою людству ще багато років. Але назавжди залишиться в серцях людей невмируща пам’ять про солдатів атомного фронту.

До ліквідації наслідків аварії були залучені тисячі фахівців різних професій. Отримуючи великі дози опромінення, інженери, пожежники, будівельники, шахтарі, енергетики, водії, військові, медики – усі, хто пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого та дуже підступного ворога.

Низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь. 

Висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.
Водночас у житті українців Чорнобиль є і буде незагойною раною. Цей день вкотре нагадує про важливість особливих заходів безпеки у сфері використання мирного атома. Адже світ такий крихкий, а людство, впроваджуючи винаходи, має бути пильним, щоб не знищити планету.

З повагою голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора