Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Нові автоматичні послуги для вимушених переселенців у Дії. Змінити місце проживання ВПО та скасувати статус тепер можна онлайн

Дата: 13.12.2022 15:35
Кількість переглядів: 97

Ще на початку повномасштабного вторгнення додали можливість отримати довідку ВПО та оформити виплати. Цим сервісом скористалися понад 1.4 млн українців. Від сьогодні в застосунку Дія доступні ще 2 нові автоматичні послуги (https://youtu.be/GAR9gCNV1mA) для переселенців:

зміна місця реєстрації (якщо ви переїхали до іншого міста України),
скасування статусу ВПО (якщо повернулися додому).

Обидві послуги автоматичні. Це означає, що процес відбувається без участі держслужбовця, а вам більше не потрібно чекати на його рішення. Працюємо з Мінсоцполітики, щоб ви отримували соціальні послуги швидко та якісно.

Раніше, щоб отримати послуги для внутрішньо переміщених осіб, треба було йти до органів соціального захисту в тому населеному пункті, де ви тимчасово перебуваєте. Зараз це кілька кліків у застосунку Дія.
 
Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в Дії. Також зверніть увагу, що для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

YouTube (https://youtu.be/GAR9gCNV1mA)
Як змінити місце реєстрації ВПО або скасувати статус ВПО в Дії
Якщо ви внутрішньо переміщена особа, ваші дані в довідці ВПО мають бути завжди актуальними. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора