Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського до жителів району

Дата: 24.11.2022 08:51
Кількість переглядів: 95

Шановні жителі Білоцерківського району!

Ми з  вами в черговий раз пережили складну добу після атаки на Київщину та усієї України. На Київщині 35 постраждалих. Передусім, дякую всім, хто зберіг виваженість і спокій, хто належним чином відреагував на сигнал «повітряна небезпека», кожному, хто з розумінням поставився до тимчасових незручностей у зв’язку з відключенням світла, води, тепла.

Зважаючи на це, прошу вас проявляти мудрість, не вестися на спроби розхитати наше суспільство зсередини. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації!

Пам`ятайте,   274-й день українські воїни ціною власного життя, здоров’я, в неймовірно тяжких умовах без світла та тепла, без звичних для нас із вами речей тримають фронт та метр за метром звільняють нашу землю від ворога.

У нас із вами є свій фронт — цивільний. Це стосується кожного жителя Білоцерківського району. У першу чергу ви повинні дбати про власну безпеку. Про безпеку близьких. Зберігати спокій та холодний розум у критичних ситуаціях. Довіряти виключно офіційним джерелам інформації.

У населених пунктах району  працюють ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ. З місцем їхнього розташування можна ознайомитися ТУТ: https://rda.org.ua/.../punkti-obigrivu-v-bilocerkivskomu.../

Пункти Незламності – це місце твоєї безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. У них є електрика, тепло, інтернет та альтернативне живлення. Пункти Незламності функціонуватимуть цілодобово та безкоштовно.

Зі вчорашнього дня Білоцерківська громада  знеструмлена! Тимчасово відсутня електроенергія, тепло, водопостачання та каналізація. Комісія ТЕБ і НС та всі відповідальні служби працюють у посиленому режимі.

Фахівці Укренерго працюють над відновленням живлення в усіх регіонах, десь вдається швидше, а де-не-де для цього треба більше часу. Сьогодні міста вже почали  поступово отримувати електроенергію. В першу чергу, необхідно забезпечити живленням об’єкти критичної інфраструктури – це водоканали, ТКЕ, лікарні тощо.

Ми з вами повинні усвідомлювати, що загарбник цілеспрямовано нищить нашу енергосистему. Хоче залишити нас без світла, води, тепла. У нього це вдається, але на дуже короткий час.  Він намагається нас деморалізувати. Так, ми з вами вже зіткнулися із проблемами електропостачання. Ми вимушені застосувати стабілізаційні відключення по області та району. При цьому в режимі нон-стоп відновлювати пошкодження. 

Розумію, що важко. Навчання дітей, робота, купівля продуктів та багато інших буденних і звичних справ тепер потребують більше зусиль. Але це наш фронт. Маємо триматися. Вистояти перед російським енерготерором – це наша основна задача зараз. Ми непохитні і нас не зламати. 

Максимально економимо електроенергію, щоб дозволити країні швидше відновити пошкодження. Стежимо, щоб не було непотрібного використання електрики.

Тільки разом, тримаючи наш цивільний фронт, ми переможемо ворога.

Сьогодні в Білоцерківському районі ситуація складна, але контрольована. Ми готові до будь-яких надзвичайних ситуацій. У кожній громаді облаштовані пункти обігріву на випадок можливого відключення електроенергії або опалення. Вони забезпечуються приладами резервного живлення, у більшості випадків – генераторами; пічками, обігрівачами тощо. І це теж наш цивільний фронт.

Дякую кожному підприємству, представнику бізнесу, який продовжує працювати в цих складних умовах. Ви також тримаєте свій фронт – підтримуючи економіку, створюючи нові робочі місця. 

Зараз важливо, щоб зберігалася наша здатність до спільних дій. Підтримуймо один одного в тяжкі хвилини, триматися та зберігати спокій. 

 

Тримаймо стрій і не маємо втрачати віри. Вони можуть залишити нас без світла і тепла, але не можуть залишити без гідності та свободи. Не можуть нас зламати!

Перемога буде за нами. Все буде Україна.

З повагою голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора