Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Із сесійної зали

Дата: 17.11.2022 14:39
Кількість переглядів: 122

В сучасних складних політичних та соціально-економічних умовах, в країні триває війна, значно зростає роль депутата, органів місцевого самоврядування  як найбільш ефективного представника законних прав та інтересів людини. Тому сьогодні на депутатів та  їх актив покладають свої сподівання та очікування вирішення  актуальних та гострих проблем жителі Білоцерківщини. Про це говорили депутати районної ради 8 скликання, учасники засідання 14 сесії, що відбулася сьогодні, 17 листопада 2022 року. Вів засідання сесії голова  районної ради  Василь Зеленський. У роботі сесії взяла участь начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк.

Розпочали зібрання з хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять загиблих.

На пленарне засідання прибуло 36 депутатів. На урочистій нотці продовжував роботу сесії Василь Зеленський. Він традиційно привітав іменинників, чиї дні народження припали на міжсесійний період. Подяками Київської обласної ради та Грамотами Білоцерківської районної ради  відзначили депутатів за виконання завдань в умовах збройної агресії, вчиненої російською федерацією проти України, патріотизм та активну громадську позицію.

Депутати  приступили до обговорення питань. Спочатку заслухали запит депутата Володимира Бабенка до Білоцерківського міського голови щодо неправомірного використання священнослужителями будівель, що знаходяться на території Преображенського собору та є історичними памятками. Далі підтримали його звернення щодо доцільності та можливості розміщення на території  Білоцерківської територіальної громади військової частини  Національної гвардії України. Погодили питання про вихід зі складу засновників юридичної особи «Державна організація (Установа, Заклад) «ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ», затвердили список присяжних Володарського районного суду Київської області,  план роботи Білоцерківської районної ради VІІІ скликання на 2023 рік  із поправками.

Не вистачило голосів щодо прийняття питання про надання погодження на користування надрами Державній службі геології та надр Приватному підприємству «Надра-Сервіс» у зв’язку з розширенням  меж раніше наданої в користування площі Бірюківського родовища піску, що знаходяться в межах Рокитнянської селищної ради Білоцерківського району, Київської області, та Державній службі геології та надр України Товариству з обмеженою відповідальністю «БІЛОМІКС» з метою геологічного вивчення піску Білоцерківської ділянки, розташованої у північно-східній околиці м. Біла Церква.

Зауважу, попередньо депутати розглянули кожне  питання на постійних  комісіях Білоцерківської районної ради.

 «Ми працюємо відкрито, прозоро, виключно в рамках чинного законодавства, із максимальним врахуванням думок, пропозицій депутатів, чим забезпечуємо консолідовану роботу в сесійній залі»,- на завершення сказав голова ради Василь Зеленський. Напередодні свята працівників сільського господарства, голова привітав усіх аграріїв, побажав, щоб їх праця була належно оціненою. Побажав миру і спокою, любові й щастя в кожній родині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора