Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітання голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського з Днем української писемності та мови

Дата: 09.11.2022 06:21
Кількість переглядів: 117

Дорогі друзі!

Щиросердно вітаю Вас з Днем української писемності та мови!

Сьогодні, 9 листопада, в нашій державі відзначається День української писемності та мови. Це свято було встановлене указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Однак найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть і основа буття.

Ми горді нашою тисячолітньою традицією писемності, що сягає часів Київської Русі. Ми згадуємо твори Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Василя Стуса і багатьох інших. Ми згадуємо тисячі тих, хто щодня захищав право українців бути собою. Завдяки мові ми були і є собою, українцями.

Варто пам’ятати, що грамотно володіти державною мовою – це обов’язок справжніх українців, які вболівають за державу, за її цілісність і духовну міць.

У цей день тисячі прихильників української мови щороку долучаються до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Раджу і Вам долучитися до цієї справи.

Українською мовою завжди промовляв і промовляє дух нашої свободи. Бо це мова великого волелюбного народу, великої Української нації.

Ми пишаємося українською мовою древньою і водночас сучасною, мелодійною та рішучою. Мовою  мудрості. правди, перемоги!

Бажаємо всім утверджувати рідну мову, дбати, щоб цей нетлінний скарб, який  служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців. Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.

З повагою голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора