Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Білоцерківськоі районної ради Василь Зеленський взяв участь у нараді, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.

Дата: 07.11.2022 20:39
Кількість переглядів: 103

Голова Білоцерківськоі районної ради Василь Зеленський взяв участь у нараді, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі. Нараду провів виконуючий обов’язки  голови Білоцерківської районної державної адміністрації Олександр Горовенко з керівниками правоохоронних, силових та контролюючих структур.
Як доповів заступник начальника Білоцерківського районного управління поліції Олексій Ковбаса, ситуація контрольована, резонансних подій не зафіксовано. Задля створення безпекового простору громадян та здійснення профілактичних заходів щодо скоєння вуличної злочинності, у  зв’язку з ускладненням роботи комунікаційних систем критичної інфраструктури на території району відновили роботу спільних піших патрулів зі складу поліцейських та представників добровольчих формувань.

Вагому роль у контролі за правопорядком відіграє і система наявних відеокамер, які були встановлені в окремих населених пунктах в рамках реалізації програми «Безпечне місто». Це дозволяє ідентифікувати транспорт та окремих пішоходів навіть у темну пору доби, що значно пришвидшує терміни розкриття злочинів. Саме тому правоохоронці звертаються до органів місцевого самоврядування з пропозицією при формуванні місцевих бюджетів запланувати видатки на придбання спеціальних камер відеоспостереження для тих населених пунктів, включаючи й сільські території, де вони відсутні.
Ще одна тема, яка була в центрі уваги під час наради, стосувалася необхідності активізації протидії пожежам, оскільки впродовж минулого тижня на території Білоцерківщини було зареєстровано 11 виїздів бригад ДСНС для гасіння пожеж у різних населених пунктах району. Як доповів т.в.о. начальника Білоцерківського РВ ГУ ДСНС України у Київській області Віктор Сподін, майже всі загорання відбулися у приватних житлових будинках і причиною стало недотримання елементарних правил пожежної безпеки. В результаті маємо один смертельний випадок.
Зважаючи на актуальність цього питання з огляду на очікуване зниження температурного режиму, Олександр Горовенко під час обговорення цього питання наголосив, що необхідно посилити у громадах роз’яснювальну роботу серед населення щодо неприпустимості використання електричних та інших обігрівачів, які не пройшли відповідну сертифікацію, та несправного пічного опалення.
На завершення наради було дане доручення тримати під контролем ті родини та домогосподарства, де мешкають особи, що опинилися в скрутних життєвих обставинах та громадян похилого віку. (За матеріалами РДА)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора