Білоцерківська районна рада
Київська область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Білій Церкві предстоятель ПЦУ освятив новозбудований храм

Дата: 31.10.2022 19:41
Кількість переглядів: 137

Фото без описуСьогодні у Білій Церкві освячений престол та новозбудований храм на честь святого апостола і євангеліста Луки. Храм дуже затишний, комфортний. Настоятель храму отець Леонід Бачинський та його помічники вклали серце і душу у побудову та облаштування храму. Освячення звершив Митрополит Єпіфаній. І тепер ми маємо ще одне українське місце Віри і Сили.

 


Під час відправи молилися численні віряни та міський голова Білої Церкви Генадій Дикий.
Після прочитання Євангелія Його Блаженство возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.
За богослужінням митрополит Епіфаній відзначив отця Леоніда черговою священничою нагородою – піднесенням до сану протоієрея.
На Божественній літургії лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.
Наприкінці відправи Блаженнійший владика звернувся до вірян з першосвятительським словом та привітав громаду з освяченням престолу й храму.
«Сьогодні ми освятили будівлю, яка з цього часу стає особливою. Адже тут особливим чином подаватиметься і виявлятиметься благодать Божа. Тут усі віруючі будуть гуртуватися навколо найвищої святині – спільної чаші Тіла і Крові Спасителя», – зокрема сказав предстоятель.

«Зараз ми рухаємося складним і тернистим шляхом. Однак в цей непростий час випробувань війною ми ще більше усвідомлюємо, що без Бога не можемо робити нічого. Тож щоби надіятися на Господню допомогу ми і самі маємо бути милосердними до наших ближніх і виявляти свою любов до тих, хто цього зараз особливо потребує. Саме любов є вічною чеснотою Царства Небесного, а там де її немає, там панує гріх та зло і це ми чітко бачимо на прикладі російських окупантів. Тож єднаймося в любові до Богом даної Батьківщини, плекаймо міцну віру і з Господньою допомогою отримаємо омріяну перемогу», – підсумував Його Блаженство.
Окрім того, митрополит Епіфаній вручив настоятелю іменну єпітрахиль та відзначив благодійників і будівничих храму церковними нагородами.
Отець Леонід від імені громади та від себе особисто подякував Предстоятелю за спільну молитву та подарував йому Білоцерківську ікону Божої Матері.

Завершилося Богослужіння уставним многоліттям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора