Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Кожна дитина повинна жити у щасті та радості

Дата: 25.10.2022 07:41
Кількість переглядів: 118

Війна рф проти України зруйнувала життя мільйонам українців. Зачепила вона своїм чорним крилом і вразливі дитячі душі. Більше тисячі юних українців постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Вони були вбиті, поранені, покалічені. У рази є більшим число тих дітей, котрі вимушені були через війну залишити рідні домівки.
Близько 70 тисяч внутрішньо переміщених осіб прихистила і Білоцерківщина. Серед них – майже третина дітей.   Окремі з них проживають у прийомних сім’ях  або ж у дитячих будинках сімейного типу.

Наразі у Білоцерківському районі налічується 34 таких структури, з них три прийомні сім’ї та два дитячих будинки сімейного типу кілька місяців тому переїхали з окупованих територій.
Одна із таких родин влітку переїхала на Київщину з окупованої Херсонщини і саме у Білоцерківському районі планує своє подальше проживання, оскільки громада створила дитячому будинку сімейного типу належні умови.
Під час зустрічі з Людмилою Мерзлюк батьки-вихователі висловили вдячність і представникам влади, і жителям громади, які допомогли багатодітній родині переїхати та устаткуватися. У процесі спілкування керівник району з’ясувала, що наразі потрібно дітям для більш комфортного проживання, і доклала максимум зусиль для якнайшвидшого вирішення проблемних питань.
Допомогли благодійники, зокрема, СПД Андрій Артьомов, який за першим зверненням привіз родині новий сучасний диван.

Не залишився осторонь і Український фонд миру. Голова правління фонду Людмила Супрун особисто відвідала дитячий будинок сімейного типу та з-поміж інших подарунків привезла плазмовий телевізор, передаючи який побажала якнайшвидшого миру, щоб  діти мали можливість і бажання дивитися казки та веселі дитячі фільми, а не тривожні новини з фронтів. (За матеріалами сайту РДА)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора