Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського до жителів району, захисників і захисниць рідної країни

Дата: 14.10.2022 08:45
Кількість переглядів: 146

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО РАЙОНУ!

НЕЗЛАМНІ  ЗАХИСНИКИ ТА ЗАХИСНИЦІ РІДНОЇ УКРАЇНИ!

Звертаюся  до вас з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке здавна високо шанувалося в українського народу. Сьогоднішній день поєднав  три величних свята для України - День захисника України, День Українського козацтва та  свято Покрови Пресвятої Богородиці. Ці свята нерозривно пов’язані між собою, адже вони поєднали в собі символ віри та нездоланності духу.

Саме в цей день багато століть тисячі українців єдналися в молитві до Божої Матері. Саме цей день вважали сакральним для себе представники українського козацтва, коли, збираючись Загальною військовою радою, вони обирали козацьку старшину, гетьмана чи кошового отамана.

Саме в цей день у 20 столітті з’явилася Українська повстанська армія. І не дивно, що саме цей день, зважаючи на історичні виклики, в умовах російської агресії, був обраний для відзначення державного свята – Дня захисника України.

День Захисника України - це свято, яке посіло гідне місце серед самих почесних та достойних, ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання – захисника України: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму, від воїнів-інтернаціоналістів до захисників України. Цей день об`єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських Героїв.

Сьогодні ми вшановуємо міцність духу наших славних предків та пишаємось хоробрістю сучасних героїв – захисників української землі!

Від усього серця вітаю з цими знаменними святами вас, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах тече гаряча козацька кров,  живе дух наших героїчних пращурів, у чиїх серцях панує гордість за наших сучасників!

Нехай ваші сила та мужність завжди базуються на любові та підтримці рідних і близьких. Нехай єднає нас незгасне світло віри і допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці, а на нашій рідній українській землі нарешті запанує мир.

 Зичу міцного здоров’я усім, успіхів та надійного тилу!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою та шаною,

Голова Білоцерківської  районної ради                            Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора