Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський взяв участь у робочій нараді з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.

Дата: 03.10.2022 15:44
Кількість переглядів: 145

Начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.

Як доповів начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех, загалом ситуація контрольована, проте мали місце три надзвичайні події з ускладненими наслідками. Всі вони трапилися в результаті зловживання спиртними напоями.

На зростанні кількості випадків водіння автотранспорту у нетверезому стані акцентував увагу учасників наради т.в.о. командира батальйону патрульної поліції в м. Біла Церква Олександр Світовий. За його словами, патрульні навіть зафіксувавши випадок правопорушення, проводять роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості подібних дій.

Керівник окружної прокуратури Михайло Римар також наголосив, що, на жаль, почастішали випадки емоційного та психологічного виснаження у суспільстві, викликані військовою агресією рф на територію України, втратою близьких людей та майна, вимушеним переселення тощо. Нерідко це призводить до загострення стосунків, які намагаються «вилікувати» горілкою. Як результат – зростає насилля у родинах, виникають конфліктні ситуації в соціумі, фіксуються випадки скоєння злочинів у стані алкогольного сп’яніння. Все це вимагає більш суворої оцінки і на законодавчому рівні, і у соціумі, оскільки байдужість оточуючих нерідко призводить до трагедії.

- Так, посттравматичний синдром у поєднанні з ігноруванням законів і установлених правил несуть суттєву загрозу нашому суспільству, тому потрібно починати присікати це ще у зародку, - наголосила Людмила Мерзлюк, оцінюючи ситуацію. – І це завдання як для правоохоронців, так і для очільників громад, оскільки вони на місцях краще можуть запобігти виникненню трагедії. Також необхідно посилити роботу з родинами, де зафіксоване домашнє насильство. З проблемами потрібно боротися, а не ховатися від них. Тому працюємо разом і у цьому напрямку також.

За підсумками наради начальник Білоцерківської районної військової адміністрації дала окремі вказівки та доручення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора