Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського з нагоди Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру

Дата: 28.09.2022 10:42
Кількість переглядів: 112

Шановні земляки!

Бабин Яр. Два коротких слова несуть у собі довгі й жахливі спогади для кількох поколінь. Роковини великої трагедії.

 81 рік тому, 29 вересня 1941 року, нацистські окупанти почали масові страти в урочищі Бабин Яр. За два наступних дні вони вбили майже 34 тисячі людей. За два наступних роки в Бабиному Яру нацисти, за різними підрахунками, стратили від 100 до 200 тисяч людей. Окрім євреїв, це були українці та роми, військовополонені й пацієнти психіатричної лікарні. Загалом жертвами Голокосту в Європі стало щонайменше шість мільйонів євреїв. Півтора мільйона з них, тобто кожен четвертий убитий, були з України.

Нинішньому поколінню знову судилося пережити часи великої трагедії. Буча, Гостомель, Ірпінь, Бородянка, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього. Такі злочини не мають і ніколи не матимуть строку давності.

Всі, хто вистояв страшний час окупації, всі хто, нажаль, залишився там навіки – ми ніколи не пробачимо росії цей військовий злочин і ніколи не забудемо.

Зичу всім вам Божого благословення. Тримайтеся. Перемога буде ЗА НАМИ! Слава Україні! Героям слава!

З повагою,    голова Білоцерківської  районної ради Василь Зеленський    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора