Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася тринадцята позачергова сесія Київської обласної ради, проголосовано 67 питань порядку денного

Дата: 22.09.2022 15:32
Кількість переглядів: 264

22 вересня під керівництвом голови Київської обласної ради Наталії Гунько відбулось пленарне засідання тринадцятої позачергової сесії Київської обласної ради 8-го скликання, на якому депутати вищого органу місцевого самоврядування області розглянули 68 питань порядку денного, з яких ухвалили 67 відповідних рішень.

Участь у засіданні чергової сесії обласної ради взяли участь: перший заступник голови КОР Ярослав Добрянський, заступник обласної ради Тетяна Семенова, перший заступник голова КОВА Дмитро Назаренко, депутати КОР, керівники департаментів обласних управлінь та відділів облради та обладміністрації. Також у роботі сесії взяли участь народні депутати України Андрій Мотовиловець і Анатолій Гунько.

На початку засідання голова обласної ради Наталія Гунько запропонувала вшанувати хвилиною мовчання усіх загиблих українців і військових від російського ворога. Голова також підкреслила: «Всі ми радіємо успіхам наших військових на Харківщині, де звільнено понад 400 населених пунктів, де наш державний прапор встановлено у всіх населених пунктах, аж до кордону.

На превеликий жаль, жодний успіх - неможливий без втрат. Наші військові звільняють українські міста і села, часом ціною власного життя».

Після відкриття пленарного засідання Наталія Гунько поінформувала депутатів про подальший хід роботи сесії.

У ході розгляду 68-ми питань порядку денного, депутати обласної ради підтримали своїм голосуванням ухвалили 67 рішень зі змінами та доповненнями.

Серед прийнятих рішень: депутатські звернення, зокрема, до Організації Об'єднаних Націй, держав-членів Європейського Союзу, Європейської Ради, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, парламентів та урядів держав – членів НАТО, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» щодо засудження факту масової страти українських військовополонених державою-агресором в Оленівці 29 липня 2022 року.

Ухвалено також низку рішень, що стосуються майнових і комунальних питань щодо їхньої реорганізації. Зокрема, КНП КОР «Київська обласна лікарня «Хоспіс» приєднанj до КНП КОР «Київський обласний онкологічний диспансер»; «Симфонічний оркестр «Академія» приєднано до комунального закладу вищої освіти КОР «Академія мистецтв імені Павла Чубинського»; КЗК КОР «Київську обласну музично-театральну бібліотек» приєднано до КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».

Крім того, депутати також підтримали внесення змін та статутів до деяких комунальних закладів й затвердили звіти до обласних комплексних цільових програм, зокрема, «Безпечна Київщина» на 2022-2024 роки, «Нова оселя на 2020-2023 роки».

А також, підтримано зміни до програм, що передбачає залучення фінансування на: матеріально-технічне забезпечення Головного управління Національної поліції в Київській області» та Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області», будівництво захисних споруд цивільного захисту, в населених пунктах Київської області та забезпечення споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів обладнанням та майном; забезпечення приміщення закладів освіти, у тому числі, найпростіші укриття додатковими джерелами живлення, а саме генераторами, тощо. Варто зазначити, що на виконання Програми організації територіальної оборони у Київській області на 2021 -2023 роки виділено понад 60 млн. грн. Внесені зміни і до Київської обласної цільової програми «Турбота» 2021-2025 роки та «Безпечна Київщина» на 2022-2024 роки, тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора