Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський взяв участь у засіданні позачергової районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

Дата: 20.09.2022 07:51
Кількість переглядів: 145

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський взяв участь у засіданні позачергової районної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провела голова Білоцерківської Військової (районної) адміністрації Людмила Мерзлюк.

 Члени комісії обговорили ситуацію щодо спалаху гострої кишкової інфекції в одному із сіл Білоцерківського району. Детальне вивчення ситуації дозволило встановити, що причиною спалаху стало вживання продукції, яка реалізовувалася на благодійному ярмарку. Як результат за медичною допомогою звернулося 24 людини, серед яких – 12 дітей.  Наразі проводиться епідеміологічне розслідування.

В результаті,  комісією було прийняте рішення під час організації та проведення благодійних, громадських, волонтерських, регулярних, тематичних, сільськогосподарських і сезонних ярмарків та інших заходів (включаючи й заклади освіти) заборонити реалізацію продуктів харчування домашнього виробництва (зокрема готових страв, грибів, консервів тощо) та вимагати під час їх проведення забезпечувати дотримання вимог законодавства у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства.

Члени комісії наголосили на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення з метою  попередження захворювання населення на гостру кишкову інфекцію, пов’язану з вживанням неякісної їжі (страв швидкого приготування – бургерів, шаурми, тощо), а також заборони стихійної торгівлі і високої  небезпеки отруєння грибами.

Ще одне рішення комісії також стосувалося посилення роз’яснювальної роботи серед жителів Білоцерківського району в розрізі поводження із дикими та свійськими тваринами, зважаючи на високу ймовірність зараження їх хворобою на сказ.

За інформацією начальник Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерлзюк, наразі є підозра на зараження тварини сказом на території села Глибочка, яке входить до Білоцерківської міської територіальної громади.  Зважаючи на це,  всім власникам домашніх тварин рекомендовано провести їм обов’язкове щеплення проти сказу, а громадянам, які проживають або ж відвідують населені пункти, що входять до складу громади, бути обачними під час зустрічі з тваринами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора