Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського до жителів району

Дата: 11.09.2022 06:00
Кількість переглядів: 117

Шановні жителі громад Білоцерківщини !

200 днів ми протистоїмо агресії рф. Щодня ми боремось за свою незалежність та право самостійно творити майбутнє нашої країни. Спільно допомагаємо державі, згуртувавши довкола себе підтримку всього цивілізованого світу. І незважаючи на обставини, всі ми віримо в перемогу України та щасливе майбутнє наших дітей.

 

Зрозуміло, що ключовим в умовах воєнного стану  було і залишається питання зміцнення обороноздатності. Щодня ми живемо в умовах воєнного стану. Щоденно гинуть люди. І жодне місто чи село України не має гарантії того, що його омине ворожа ракета чи підривна діяльність диверсантів. Проте життя триває.

 

В умовах повномасштабної війни відновлення освітнього процесу стало справжнім викликом, як для влади, так і для освітян, учнів та їх батьків. Але разом, у плідній співпраці, ми з цим викликом впоралися. Цьогоріч 197 закладів освіти Білоцерківського району розпочали навчальний процес. До перших класів освітніх закладів Білоцерківщини зараховано 3802 учнів з них 82 дітей – з родин внутрішньо переміщених осіб.

Переважна більшість закладів загальної середньої освіти обрала змішану форму навчання. При прийнятті рішення враховувалася думка батьків, вчителів та висновки комісій щодо наявності і готовності укриттів, враховуючи дотримання всіх належних санітарно-гігієнічних умов для перебування дітей під час навчального процесу. В громадах району організовано підвезення учнів до місця навчання і додому.

Попри війну, жнива у Білоцерківському районі йдуть за планом. Завершився збір ранніх зернових. Намолочено майже 530 тис. тонн, середня урожайність складає 33,5 ц/га. Якість зерна відповідає очікуваним нормам. До послуг аграріїв працює 14 елеваторів загальною потужністю 800 тис. тонн. Сподіваємося, що зерно буде належно збережене. Зараз продовжується збір овочевих культур, а також підготовка площ під посів озимих культур. Аграрії розпочали посів озимого ріпаку.

Дякую кожному, хто долучився до збору коштів на автомобіль для ЗСУ.

Кожному, хто надав допомогу.

Дякую кожному підприємцю, аграрію Білоцерківщини за те, що підставили громадам району плече допомоги у важкий для неї час. Ви не були готові до повномасштабного вторгнення, але змогли вистояти і допомагати своїй країні, своїм Героям і своїм громадам. Ви активно включилися до волонтерського руху і робили надважливі справи.

Попереду воєнна зима. Громади Білоцерківщини готуються до опалювального сезону. Він стартує з 15 жовтня і буде реалізовуватися в районі з урахуванням погодних умов. Газ для населення буде поставлятися за ціною 7420 грн за тисячу кубометрів - тобто за старою ціною. Мінімальний рівень температури, який повинен бути забезпечений, становить не менше 18 градусів. Усі питання опалювального сезону знаходяться на особливому контролі керівництва району та територіальних громад. 

У нас дуже багато проблемних питань, які ми щодня обговорюємо і вирішуємо. Це і шляхи наповнення місцевого бюджету, зміцнення обороноздатності, робота з внутрішньо-переміщеними особами,  питання у сфері житлово-комунального господарства, надання належних освітніх, медичних, соціальних, адміністративних послуг, тощо. 

Усі наші воїни – всі, хто залучений до захисту нашої держави та людей, роблять усе можливе, щоб бити російських терористів і виштовхувати їх з української землі. Луганськ, Донецьк, Харківщина, Миколаїв й деякі інші напрямки – там зараз найважчі бойові дії. Дякуємо кожному й кожній, хто витримує цей тиск, хто боронить позиції й допомагає нашим воїнам.

Знову і знову звертаюся  до жителів району. Це стосується кожного:  дбайте про своє життя і життя своїх рідних! Головне на сьогодні – попередження надзвичайних подій, трагічних ситуацій. Не зневажайте елементарні правила безпеки! Розумію, що стомилися. Тому тримаємося. Разом ми обов’язково витримаємо. Дотримуйтеся  вимог комендантської години та сигналів повітряної тривоги.  

Усе буде Україна! Бо за нами Правда. І з нами Бог. Слава Україні! Смерть ворогам.

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора