Білоцерківська районна рада
Київська область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітання голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського зі святом Преображення Господнього та Днем пасічника

Дата: 18.08.2022 08:39
Кількість переглядів: 156

Дорогі жителі Білоцерківського району!

19 серпня, в Україні відзначають одне з 12 найбільших церковних свят року  Преображення Господнього, яке у народі називають Яблуневий Спас.

Христос цього дня являє свою істинну суть – поєднання людського і Божого начал. А українська земля проявляє свою щедрість, дає свої плоди показуючи, як наша праця, поєднана з її родючістю, сонцем і теплом. Саме тому у це свято прийнято в храмах освячувати обжинкові вінки або жмут колосся жита й пшениці,  яблука, груші та пригощати ними друзів і близьких, а також вітати один одного з Яблучним Спасом, щоб життя було солодким і соковитим, як стиглі плоди нового врожаю.

 

19 серпня в Україні відзначають ще одне свято - День пасічника.

 

Мед на столі – радість у господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво.

Шановні пасічники, своєю працею ви  створюєте і приносите до нашого столу неповторний дар землі та сонця. Велика подяка Вам за наполегливість, вірність народним традиціям, любов до своєї землі.

Нехай добробут, радість творчості, відчуття гармонії з природою стануть винагородою Вам за терпіння і труд.

Я щиро вітаю вас, дорогі земляки, зі святами, і нехай в житті  кожного запанує мир, спокій і добро!  Нехай Господь дає сил нашим воїнам, допомагає їм якнайшвидше здобути перемогу й живими повернутися у свої родини.

Господньої милості та благодаті!

З повагою Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора